Empoli - Hellas Verona
0 - 1

Förlust i premiären hemma mot Hellas Verona för Empoli
En del att fundera på för Paolo Zanetti.

Utträdet ur cupen på hemmaplan mot Serie B-laget Cittadella följdes upp av ytterligare förlust i hemmapremiären mot Verona. Säsongen har inte startat bra för Empoli.

Ändå började det lovande för Azurri när Marin drog till med ett fint skott i den 8:e minuten, trävirket stod ivägen där. Det skulle dock dröja till slutet av halvleken innan ytterligare heta chanser skulle följa. Veronas Ngonge fick ett friläge i den 41:a minuten, men avslutet rakt på Caprile i hemmamålet. Bara en minut senare kom hemmalagets Gyasi helt sopren framför mål men skottet gick rakt över. Det var 0-0 i halvtid.

En kvart i den andra halvleken slog Empolis Marin en frispark från nära håll strax utanför målet. Ytterligare en kvart senare kom en hörna för motståndarna från vänster. Caprile kom ut helt fel och Veronas Bonazzoli kunde slå in bollen i mål via Empolibackar.

Empoli fick ett par chanser att kvittera, närmast genom Baldanzis soloräd i den 84:e minuten. Annars var det nära att Verona skulle utöka flertalet gånger, allra sist på övertid då Bonazzolis skott gav Caprile tillfälle att visa att han trots sitt misstag tidigare i matchen är en duktig målvakt. Tung start på säsongen för Empoli.