Empoli - Lazio
0 - 2

Förlust i säsongsavslutningen för Empoli
Zanetti kan se tillbaka på en fin säsong under kommande semester.

Det var spelmässigt en överkörning av Empoli från bortalaget Lazios sida. Ändå hade Azurri med lite tur kunnat få med sig en poäng från matchen.

Lazio öppnade matchen i ett tempo furioso och hade redan under den första kvarten skapat en handfull chanser. Det började redan i den andra minuten då Luis Alberto fångade upp bollen efter schabbel i Empolis uppspel och testade Empolimålvakten Vicario med ett bra skott.

Att matchen gick till halvtid med ställningen 0-0 var smått osannolikt.  Anfallaren Immobile var den som kom närmast att göra mål för Lazio. Vicarios räddning på dennes skott i den 41 minuten var halvlekens svettigaste.

Gästernas Luis Alberto var huvudperson i den här matchen och han serverade lagkamraterna ett flertal bra lägen. Endast tre minuter hade gått av andra halvlek när Albertos hörna nådde Romagnoli vars nick gick i mål.

Trots fortsatt Laziodominans i andra halvlek hade Empoli kunnat rädda en poäng om Cambiaghis otroliga volleyskott i den 89:e minuten nått nätmaskorna; Provedels räddning höll absoluta toppklass.

Istället fick Alberto kröna sin insats med att göra 2-0 på övertid. Resultatet innebär att Lazio tar andraplatsen efter en fin säsong och slutar på 74 poäng. Empoli slutar på 14:e plats och 43 poäng. Också det ett gott resultat.