Monza - Empoli
2 - 0

Förlust igen för Empoli
Zanetti har en del att grunna på.

Hemmalaget Monza vann klart med 2-0 och säsongen har börjat nattsvart för Azurri.

Det började annars bra när Cancellieri kom fram i ett friläge i den nionde minuten. Han borde nog ha träffat mål där. Hemmalagets Gagliardini svarade 11 minuter senare med ett hårt skott i ribban från långt håll. Ytterligare fem minuter senare följde ett otroligt anfall från hemmalaget, lekfullt och vackert klackades bollen fram, men vikarierande Perisan i bortamålet kunde till slut stå i vägen.

Det kunde han dock inte i matchminut 45 när Monzas Colpani fick till ett dunderskott med vänsterfoten. Vilken träff rakt upp i nättaket! Tungt för Empoli att gå in i halvtidsvila i underläge.

Andra halvlek började annars bra när Empoli kom fram i ett farligt anfall signerat Baldanzi och Caputo i matchminut 48. Det följdes minuten senare av ett skott i ribban från Marin.

Men Colpani skulle bli tvåmålsskytt efter en nick där Perisan såg ut att kunna rädda men inte orkade hålla bollen till slut. 2-0 och matchen var avgjord. Empoli orkade inte skapa vassa målchanser förrän Piccoli  med kort tid kvar av matchen snodde åt sig bollen på offensiv planhalva, men avslutet utanför. Empoli har nu öppnat säsongen med utträde ur cupen och två raka ligaförluster. En poäng i nästkommande omgång vore nödvändigt för att bryta trenden.