Förlust mot Juve, men trendbrott mot Sassuolo

Förlust mot Juve, men trendbrott mot Sassuolo

Det bidde inga poäng för Bologna när Juventus gästade Dall’Ara, men segern mot Sassuolo i Serie A-höstens sista match såg till att förlustsviten stannade vid tre matcher.

Insatsen mot Juventus var ett klart fall framåt jämfört med de andefattiga prestationer som Bologna hade bjudit på mot Fiorentina och Torino. Nu var väl laget inte så där jättenära poäng ändå, därtill var anfallsspelet alltför trubbigt, men allt var således inte nattsvart inför onsdagens bortamatch mot Sassuolo.

Med det sagt framstod ändå Sassuolo borta som en knivig avslutning på höstsäsongen. De grönsvarta har ju tagit ett par tunga skalper och lagets högstanivå är utan tvivel hög. 

Inledningsvis såg det också ut att bli en tuff eftermiddag för Bologna, men efter den inledande kvarten där laget såg aningen ihåligt ut hittade bortaspelarna sina positioner och när halvleken var slut hade Bologna gått upp in alldeles förträfflig 2-0-ledning (Orsolini och Hickey målskyttar).

Den andra halvleken handlade för Bolognas del mest om att försöka döva hemmalagets offensivlusta och det lyckades man väl ganska bra med även om Skorupski tvingades sträcka ut vid något enstaka tillfälle.

Segersiffrorna skrev till slut till 3-0 efter att Federico Santander återuppväckt sitt målskytte på stopptid. Tack vare segern avslutar Bologna höstsäsongen på en delad niondeplats med 27 inspelade poäng och det är förstås ett väl godkänt resultat. Från Sassuolomatchen tar vi med oss insatserna från spelare som Santander och Orsolini (båda har ju haft det rätt tufft den senaste tiden, med vacklande prestationer och bristande speltid) samt det faktum att laget i en på förhand långt ifrån enkel bortamatch bärgar en övertygande 3-0-seger och bryter en tre matcher lång förlustrad.

Redaktionens spelarbetyg Juventus hemma:

Lukasz Skorupski – 6

Adama Soumaoro – 6
Gary Medel – 5,5
Arthur Theate – 6

Lorenzo De Silvestri – 5,5
Nicolas Dominguez – 6
Mattias Svanberg – 6,5
Aaron Hickey – 6

Roberto Soriano – 6
Musa Barrow – 5

Marko Arnautovic – 5,5

***
Andreas Skov Olsen – 6
Nicola Sansone – Spelade för kort tid för att betygsättas
Emanuel Vignato – Spelade för kort tid för att betygsättas
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
Nicolas Viola – Spelade för kort tid för att betygsättas

Redaktionens spelarbetyg Sassuolo borta:

Lukasz Skorupski – 7,5

Adama Soumaoro – 6,5
Gary Medel – 6,5
Kevin Bonifazi – 6

Andreas Skov Olsen – 6,5
Nicolas Dominguez – 6,5
Mattias Svanberg – 6
Aaron Hickey – 7

Roberto Soriano – 6
Ricardo Orsolini – 6,5

Marko Arnautovic – 6

***
Musa Barrow – 5
Emanuel Vignato – 6,5
Federico Santander – 7
Lorenzo De Silvestri – 6
Luis Binks – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-12-24 07:42:23
Author

Fler artiklar om Bologna