Förlusterna börjar bli många nu

Förlusterna börjar bli många nu

Det som var tänkt som en nystart efter landslagsuppehållet har tyvärr inte bjudit på något trendbrott. Istället har vi fått en ganska oorganiserad 0-0-match hemma mot Empoli och sedan lördagens 3-0-förlust borta mot Lazio.

Insatsen mot Empoli kan väl till viss del ursäktas av att Bologna (enligt uppgift) hade tränat ned sig under uppehållet för att på så sätt återfå lite spänst i benen efter all covidfrånvaro. 

Prestationen borta mot Lazio var dock inte mycket bättre. Hemmalaget såg ju inte helt oslagbart ut, men effektiviteten framför mål imponerade desto mer. Bologna hjälptes visserligen inte av att Lazio fick ett tidigt ledningsmål efter en riktig hittepå-straff, men att Bologna drabbas av ofördelaktiga domslut borta mot Lazio är ju tyvärr inget nytt (vi minns straffen på stopptid 2016 och Svanbergs bortdömda mål 2020), så helt förvånande ska vi väl ändå inte vara. 

Härnäst väntar två riktiga måstematcher (Spezia hemma och Salernitana borta) och lite oroliga är vi nog trots allt då Bologna just nu framstår som ett lag som inte riktigt följer sin tränares idéer. Klart är att om Bologna fortsatt vill hålla sig borta från nedflyttningsstrecket så gör laget bäst i att börja vinna lite matcher.

Mikael Mansjö2022-02-14 20:33:20
Author

Fler artiklar om Bologna