2 - 1

Första förlusten för säsongen borta mot Lazio för Empoli
Straffräddningen av Vásquez räckte inte till poäng.

I Rom tog den förlustfria sviten slut för Azurri.

Det började ändå bra, när bortalaget Pezzellas inlägg nådde fram till Esposito redan i den nionde minuten. Nicken i mål och det stod 0-1 på resultattavlan. Men redan strax därpå satte hemmalaget fart framåt. Bland annat genom Boulaye Dias avslut i den 11:e minuten nära håll utanför. Och tolv minuter senare fick Castellano till ett hårt skott rakt på Vásquez i bortamålet som denne inte kunde hålla utan att trycka ut till hörna.

Castellano var överhuvudtaget aktiv och spelade fram dansken Isaksen i den 44:e minuten som inte lyckades göra mål. Men i den sista övertidsminuten av första halvlek nådde Lazios vänsterback Tavarez inlägg fram till Zaccagni som nickade i mål. Tungt med insläppt mål i det sista moment som inträffade i halvleken och för Empoli började också andra halvleken illa.

Detta när Isaksen blev nerdragen i straffområdet 3 minuter in på halvleken. Men straffen av Castellano kunde räddas av Vásquez och returen nickade samme Castellano över. Missen där kunde Castellano revanschera sig för när hans passning friställde nyligen inbytte Pedro i den 83:e minuten. Denne gjorde inga misstag väl framför mål och matchen var avgjord, 2-1 till hemmalaget.