Gästkrönika: Tack Zlatan

Ingen har missat att vår svenska superstjärna blev avtackad igår på San Siro. En fin avtackning, inte ett öga torrt och när jag ser denna typ av avtackning blir jag ännu mer bitter över att Maldini inte fick samma avtackning. Ännu mer att jag var på plats där och då, vi var ca 75000 som satt och väntade. Ett kort ärevarv runt och ett finger till Curva Sud sen blev det inte mycket mer än en inställd fest tyvärr. Orden nedan kommer från en klok skribent på Milans forum som vi förhoppningsvis komme

Ibras betydelse för detta projekt har varit enorm. Många framhäver Ibras kravställande på sin omgivning som oerhört viktigt, och det har förmodligen spelat en betydande roll i hur man lyckades vända på skutan. En annan faktor som jag tror har varit ännu viktigare är hur många poäng han har bidragit med till laget, vilket har gett unga spelare arbetsro att våga spela sitt eget spel.

Utan att säga att Ibra har varit den bästa spelaren i världen sedan han kom tillbaka, tror jag inte att någon annan spelare, oavsett pris, skulle kunna kliva in och åstadkomma det han har gjort. Att ha Ibra som alltid kan få fast bollen, som är en gigant när det kommer till att skydda ytan vid första stolpen vid defensiva fasta situationer och som alltid kan skapa något ur ingenting, har varit ovärderligt. I allt prat om Ibras ledaregenskaper tycker jag att många missar hur otroligt bra han har varit på planen.

Många anfallare bedöms utifrån deras mest lysande ögonblick, och få spelare har så många fantastiska ögonblick att minnas som Ibra. Men för mig kommer den största storheten med Ibra alltid att vara hans förmåga att växa i alla situationer som andra tycker är jobbiga. Det finns ingen annan spelare jag hellre skulle vilja ha på planen under en tuff bortamatch i november än Zlatan. Om vi bortser från straffmål så har Ibra haft en otrolig målsnitt i ligaspelet, men om man specifikt tittar på bortaspelet så är hans siffror overkligt bra.

Tack, Zlatan, för din professionalism, ditt fantastiska målsinne och din förmåga att lyfta andra spelare. Du kommer för evigt att bli ihågkommen för hur du gjorde vinnare av spelare som tidigare ifrågasattes. När Leao springer ut till Ibra efter första målet blir arvet efter Zlatan tydligt när den tänkta arvtagaren glänser och har utvecklats till ett monster i Ibras skugga. Tack för allt du har gett till Milan, och ännu mer tack för allt du kommer att efterlämna."

//Walheso Santos

Milanredaktionen och Podcast Rossoneri passar på att tacka Zlatan för sina insatser i Milan. Synnerhet denna sista vända då han kommer till ett skadeskjutet Milan. Maldini övertygade ledningen att gå emot sin värvningsstrategi och ta in en Zlatan som varit borta i USA och kastat bort några år då han kunde varit hemma i Milan och styrt skutan innan den nådde botten mot Atalanta. Insert a coin. Ända sen dess har vi nämnt honom i våra avsnitt, jag har även sagt att hans mervärde är mer värt än allt annat i siffror som inte finns dvs dom mjuka värdena. Inget som syns i något jävla xG eller andra algoritmer så många lite lojt lutar sig tillbaka på och beskriver värdiga mästare. Zlatan är en mästare eller GodBye som vi såg på San Siro, ett ställe han kallar för hem och vi alla är spända med hans sista ord dvs "På återseende" Förhoppningen är att han inom sin tid när han känner för det får en roll i klubben, vet inte vilken och vill inte spekulera i det men lite som PartyJanne även sagt. Den vinnarskallen och all erfarenhet måste ta tillvara på. Kan inte låta det rinna ut i sanden i någon liga långt bort där ingen bryr sig om hur det slutar. Zlatan har alltid ägt sin egen scen, vi kan bara spekulera i hur hans framtida scen kommer se ut men jag är säker på att vi inte sett det sista av Zlatan. 

FORZA MILAN

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-06-05 18:38:00
Author

Fler artiklar om Milan