Lagbanner
Storebror är tillbaka!

Storebror är tillbaka!

Efter 12 år är Genoa tillbaka där man hör hemma i Serie A. Nu ska vi äntligen visa att "Rossoblu", stadens lag i Genua och Italiens äldstalag är här för att stanna.

Efter 12 år är Genoa tillbaka där man hör hemma i Serie A. Nu ska vi äntligen visa att "Rossoblu" stadens lag i Genua och Italiens äldsta lag är här för att stanna. Äntligen får vi uppleva de underbara derbyna mot lillebror Sampdoria. Äntligen får vi se Marassi koka i rött och blått. Äntligen får vi få Genoafans i Sverige se vårt kära lag i Serie A.

Laget var uppe och vände i Serie A 2005, men blev sedan snabbt degraderade till Serie C. Där ledde vi serien nästan hela säsongen. Till slut fick vi kvala upp mot Monza. Vi vann borta med 2-0 för att sedan förlora hemma med 1-0 men det räckte för att gå upp till Serie B. 

I Serie B säsongen 2006-2007 värvade man mest och bäst av alla och man var med direkt i toppen av tabellen. Efter halva säsongen så hade tre lag rykt loss. Juventus Napoli & Genoa. Dessa tre lag var i en klass för sig och i sista matchen kunde avancemanget säkras hemma på Marassi mot Napoli. Vi fick bara 0-0 men det räckte tack vare att Triestina spelade 1-1 borta mot Piacenza. Då blev vi direkt uppflyttade till Serie A tack vare 10 poängs reglen och så slapp vi ett ovisst kval.

Säsongens Mercato har börjat bra med en del intressanta nyförvärv. Klubben kommer att spendera runt 300 miljoner på nyförvärv enligt Genoas omtalade president Enrico Preziosi. Främst är det försvaret som bör förstärkas då vi redan har ett anfall som håller rätt hög Serie A klass.

Hur många säsonger tar det innan Genoa tar sin 10 Scudetto? Inte många tror jag. 

Min dröm har blivit verklighet!

GradinataNord2007-07-03 23:11:00
Author

Fler artiklar om Genoa