Luigi Ferraris, 2023-08-19 20:45

Genoa - Fiorentina

Inför Genoa - Fiorentina

Inför Genoa - Fiorentina

Efter cupavancemang i en svängig tillställning mot Modena står Genoa nu redo att hälsa Fiorentina välkomna till Luigi Ferraris i det som är premiären av Serie A.

Inför matchen mot Modena presenterades två nyförvärv i form av backen Koni De Winter från Juventus, samt anfallaren Junior Messias från Milan, vilka bidrar med viktig bredd inför kommande säsong. När domaren väl blåste i pipan fick Mateo Retegui en drömstart på sin tävlingsdebut i den rödblå tröjan med mål redan i den första minuten, som sedan följdes upp med ytterligare ett i den andra halvleken. Aarón Martín visade kontinuerligt att hans vänsterfot kommer att bli en stor tillgång samtidigt som Albert Guðmundsson gång på gång flöt fram majestätiskt i ytan bakom Retegui. Islänningen kommer att orsaka stor skada för många försvar i Serie A den här säsongen. Det blev tydligt att Gilardino vill jobba med två av sina tre centrala fältare, i denna match främst Thorsby och Frendrup, som så kallade “mezzalas” där de på var sin sida breddar vid spel med boll för att bilda trianglar med Guðmundsson och Retegui eller wingback. Flera fina kombinationer uppkom på detta vis. 

Defensivt krävs en uppryckning vad gäller fokus då samtliga mål uppkom på någon form av individuellt misstag. Leali, som fick chansen i målet, får ta på sig ett och ett halvt mål medan Dragusin och Hefti hafsigt tappade bort en spelare på bortre ytan vid ett av målen. Förhoppningsvis slipas dessa slarvfel bort till lördagens premiär. 

Slutresultatet skrevs till 4-3 där målskyttarna utöver Retegui var Guðmundsson och Vazquez. Startelvan såg ut enligt följande med undantag av att Bani utgick skadad på uppvärmningen och ersattes av Vazquez: 

Bani fick någon form av bristning i framsida lår och hans status är ännu oklar. 

Fiorentina som föregående säsong slutade på en åttonde plats har tappat sin spjutspets Arthur Cabral till Benfica och har, likt Genoa, hittat ersättaren i Sydamerika då Lucas Beltrán hämtats in från River Plate. När den ena Arthur försvinner ansluter en annan då Melo numera är inlånad från Juventus. I veckan kom uppgifter från transfergurun Fabrizio Romano om att Liverpool hört sig för om Sofyan Amrabat och det återstår att se om han spelar premiären. 
 
Historiskt sett har det lagen emellan varit många jämna och målsnåla tillställningar. Detta med undantag av senaste mötet då Genoa blev överkörda med 6-0 i Florens i januari förra året. Mycket talar, i och med premiär med en nykomling inblandad med allt vad det innebär, för att det återigen kan bli ett tillknäppt möte. De allra flesta spår Fiorentina sluta före Genoa i tabellen men Gilardinos gäng har något spännande på gång och hemma på Ferraris tror jag att man kommer överraska många lag. 

Det förväntas bli en rejäl publikfest på lördagskvällen. Med kampanjen “bellissimA” har Genoa slagit nytt rekord gällande sålda säsongskort. Det rapporteras om cirka 27 000 sålda säsongskort, vilket är femte flest i hela landet efter lagen från Rom och Milano. Detta med en stadio som rymmer runt 36 500 åskådare, vilket innebär att det förväntas bli lapp på luckan under kommande säsong.

Matchstart: Lördag 20:45.
Förväntad startelva: Martínez - Vazquez, Vogliacco, Dragusin - Martin, Thorsby, Badelj, Frendrup, Hefti - Guðmundsson, Retegui

John Johansson2023-08-18 15:49:00
Author

Fler artiklar om Genoa