Lagbanner
Stormatch mot Milan i första omgången
Fullsatt mot Milan? Utan tvekan

Stormatch mot Milan i första omgången

Igår lottades säsongen av Serie A 2007/08 och då fick man veta att Genoa öppnar ligan med en stormatch. Den 26 augusti kommer nämligen europamästarna Milan på besök hemma i Genova och på klubbens hemsida har nedräkningen börjat.

När jag skriver detta ser jag på Genoas hemsida att det är 24 dagar, 19 timmar, 48 minuter, 50 sekunder och 766 tusendels sekunder kvar till avspark mot Milan. Säsongsöppningen i Serie A är den första sedan 1995 och att längtan tillbaka till Serie A är stor märks inte minst på säsongskortsförsäljningen. Hittills har 17000 bokat sin plats på arenan nästa säsong och den siffra lär växa ytterligare.

Försäsongen i Österrike har gått bra och Borriello gjorde fyra mål på tre halvlekar, visserligen var det lag från Serie C som har stått för motståndet men nätkänning är alltid bra för en forward. Mot Milan kommer Borriello inte bara för att göra upp om de tre poängen utan även med sitt förflutna. I Milan tillbringade han ett minst sagt helvetiskt år förra säsongen. Sju matcher och ett mål blev det plus en tre månader lång avstängning sedan han testades positivt för steroidhormonet kortisol i november 2006. Hans flickvän påstod att orsaken var att de hade haft oskyddat samlag och att han hade smittats av en svampinfektion som hon hade och utan att tänka sig för erbjöd hon honom kortisolsalvan som hon använde. Men det hjälpte inte att hon tog på sig skulden för Marco fick snällt sitta och vänta ut sin avstängning ändå. Huruvida han kommer att näta i säsongpremiären eller ej är osäkert men en sak är iallafall säker- Marco Borriello kommer att vara rejält revanschsugen.

I Genoa försöker man att inte skruva upp förväntningarna alldeles för mycket. Tränaren Gasperini konstaterar att Milan, tillsammans med Inter, är det starkaste laget i Serie A och att ett bra resultat skulle ge dem en knuff i rätt riktning. Men samtidigt vill han inte fokusera allt för mycket på Milan och påminner oss om att de viktiga matcherna mot Catania och Livorno väntar i andra och tredje omgången. Gasperini har rätt i att om man ska lyckas stanna kvar i Serie A är matchen mot Milan ingen som man nödvändigtvis måste vinna. Livorno och Catania kan mycket väl vara delaktiga i bottenstriden nästa säsong och tre poäng i dessa matcher kan visa sig vara mer värdefulla.

Jag kommer ihåg Milans öppningsmatch mot då nyuppflyttade Livorno hemma på San Siro säsongen 04/05. Matchen slutade 2-2 och Lucarelli hade visat vägen och gjort båda lagets mål. Ett liknande resultat vore en dröm och man får hoppas att Di Vaio gör för Genoa vad Lucarelli gjorde för Livorno. Så låt oss hoppas på att försäsongen fortsätter att gå bra för nu är det bara 24 dagar, 18 timmar, 43 minuter, 42 sekunder och 120 tusendelssekunder kvar…

Källa: 
www.genoacfc.it

Emil Carlström2007-08-01 21:35:00
Author

Fler artiklar om Genoa