Lagbanner
Inga Milanfans på Marassi på söndag
Inga Milanfans är välkommna till Stadio Luigi Ferraris på söndag

Inga Milanfans på Marassi på söndag

Genoa får spela sin första Serie A match på 12 år utan några motståndarfans på läktarna på Stadio Luigi Ferraris. Inga Milanfans på Marassi alltså och detta beror på att Genoatifosin Vincenzo Spagnolo knivhöggs till döds förra gången lagen möttes i en match i Serie A. Året var 1995.

Kommittén för säkerhet och offentlig ordning (min egen översättning) i Genua har fått signaler på att hämnd ska upprättas. Giuseppe Romano säger att bannlysa Milansupportrar 12 år efter incidenten är ett nederlag för oss. Ifall några Milanfans kommer till Genua ändå kommer polisen att garantera att de inte kommer i kontakt med några Rossoblutifosis.

Många är inte nöjda med beslutet. Genoas ökände president Enrico Preziosi tycker att det är fel att bannlysa Milanfansen och säger att det är en ”förlust för världsfotbollen”. Även Milan spelaren Gennaro Gattuso tycker att det vore hemskt att starta säsongen på det här sättet. Men ingen kan garantera säkerheten, speciellt efter en Genoa förlust då är detta den ända lösningen enligt Kommittén.

Genoa får inte sälja Milans biljetter (2080st.) till Genoatifosis utan den läktarsektionen som Milantifosis skulle haft kommer att vara tom.

I övrigt så är trycket på säsongskort extremt stort bland Genoafansen. Man nådde 20 000 sålda säsongskort idag.  Denna siffra kan jämföras med vad rivalerna Sampdoria snittade under hela förra säsongen i Serie A. Den siffran har Genoa redan nu i säsongskort innan säsongen har startat i år. Lär bli över 30 000 på varje match på Marassi i år när Genoa spelar.

Hoppas vi får uppleva något liknande igen: http://www.youtube.com/watch?v=JlJGPcBbVTc 

Källor: www.sportnews.it
www.channel4.com


GRADINATANORD2007-08-22 22:15:00
Author

Fler artiklar om Genoa