Lagbanner
2017-03-11 16:00

St. Johnstone - Dundee FC

Inför: Genoa - Milan

Det var 12 år sedan som Genoa mötte Milan senast i Serie A. Den matchen kom i skymundan av knivmordet på den unga Genoasupporten Vincenzo Spagnolo. 12 år har gått efter mordet, men Genoastifosis har inte glömt sin kamrat. Det lär bli en spänd premiär både på planen, läktarna och utanför arenan.

Genoa kunde inte ha fått en bättre lottning. Vad har vi att förlora? Vi möter Europamästarna. Utgången av matchen är egentligen inte så viktig utan det är i Genoas kommande två matcher borta mot Catania och hemma Livorno som poängen ska tas. Med denna bakgrund har Genoa inget att förlora på lördag. Speciellt inte ifall man ser till förberedelserna då den förväntade backlinjen inte har spelat en minut tillsammans. En av försäsongens positiva överraskningar Marco Borriello gick sönder på träning fyra dagar innan match. Det vore inte passande att just Borriello skulle fått sänka sitt gamla lag? De Rosa har inte spelat en enda träningsmatch utan går direkt in från skada för att dirigera försvaret.

Genoa har under hela försäsongen försökt att värva etablerade backar, men de har varit få tillgängliga och samtidigt många köpare. Genoa har förlorat de flesta budgivningarna och i dagsläget har man handlat in tre st. backar i Bovo, Santos och igår Lucarelli. Dessa ska nu tillsammans med övriga backar i truppen spela i en trebackslinje. Det är inte många lag i Serie A som vågar ställa upp med tre st. backar. Vågar kanske är fel ord, dumdristigt passar kanske bättre? Vi får vänta och se ifall Genoas försvar läcker som många tror det kommer att göra.

Genoas försäsong har givit mycket blandade resultat. Dessa är matcherna man spelat:

Juni 21: Genoa 9-0 Valle Stubaital
Juli 25: Genoa 5-0 Rodengo Saiano
Juli 27: Pavia 0-3 Genoa, Genoa 0-2 Legnano [Pavia Turnering]
Augusti 4: Genoa 1-0 Padova, Genoa 0-1 Cagliari [Famila Turnering]
Augusti 7: Genoa 5-0 Trento
Augusti 9: Genoa 4-4 Torino [Genoa vinner på straffar 8-6] - [Trofeo Spagnolo]

Utöver dessa har man även spelat två matcher i Coppa Italia. Först slog man hemma på Marassi ut nyuppflyttade Serie B laget Grosetto med 2-1. I andra omgången åkte man ut mot Ascoli efter att ha kvitterat i slutsekunderna för att senare förlora i förlängningen, 3-2.

Spangnolo mordet har inte glömts i Genua och efter att man fått signaler och läst texter på nätet och runt om i stan som utlovar hämnd valde man att inte tillåta Milantifosis på Marassi p.g.a säkerhetsskäl. Men antagligen så kommer det komma Milantifosis till Genua iallafall. Hoppas bara vi slipper se några oroligheter före, under och efter matchen.

Ska bli mycket intressant och se ifall Genoa orkar stå emot det förväntade anstormningen anförda av Kaka och co. Kan man hålla nollan under de första 30 minuterna kan nog publiken lyfta laget till något riktigt stort. Men det är inte många som tror på det. Men en stor fördel har vi: Gradinata Nord ska äntligen få visa vad man går för i Serie A sammanhang och det lär både höras och synas att Genoa är tillbaka där man hör hemma.

Spelare att hålla koll på: N’Diaye Papa Waigo som förväntas bli den stora sensationen i Serie A i år. Ska bli mycket intressant att följa hans framfart i år och mot Milans backlinje på söndag. 



FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU 

Källor: 
www.genoacfc.it 
www.grifoni.net
www.channel4.com
www.akaiaoi.com


GRADINATANORD2007-08-24 22:59:00
Author

Fler artiklar om Genoa