Lagbanner
Första poängen för säsongen
Närmast nätkänning i Catania

Första poängen för säsongen

Genoa reste till Sicilien i hopp om att kunna börja plocka poäng i tabellen. Efter en mållös tillställning i hettan står det klart att laget tagit sin första poäng för säsongen.

Förutsättningarna inför match var ganska dåliga. I bagaget hade man en 3-0 förlust, ett respass i italienska cupen och en jättelik skadelista, där bland annat Marco Borriello och Cesare Bovo står uppskrivna. Visserligen kom första förlusten mot Milan men det har med all säkerhet haft negativ effekt på laget.

Tränare Gian Piero Gasperini gjorde en del förändringar jämfört med matchen mot Milan. I trebackslinjen fick Santos ge plats för De Rosa. På mittfältet fick som väntat Paro kliva åt sidan till förmån för Fabiano efter en blek insats förra veckan. I anfallet fick Giuseppe Sculli ta över Gasparettos plats, då denne nyss lämnat Genoa för Chievo.

Matchen i hettan på Sicilien blev en chansfattig historia. Genoa hade två målchanser i första halvlek. Den ena uppstod efter Gionatha Spinesi kommit till skott och Papa Waigo kommit åt returen men sedan tvekat för länge och Catania försvaret kunde rensa undan. Den andra chansen kom på stopptid och ännu en gång var vår senegales Papa Waigo inblandad. Brassen Fabiano slår in ett högt inlägg i boxen där Waigo möter med pannan och bollen går i stolproten och ut över kortlinjen. En mycket bra målchans för Genoa och med lite tur hade man gått ut i halvtid i ledning.

Den andra halvleken blev ungefär som den första. Chanserna är få framåt med man lyckas samtidigt hålla tätt bakåt. Den enda riktigt farliga målchansen kom även den från, just det, Papa Waigo. Chansen uppstod i den 74:e matchminuten då senegalesen lyckades runda målvakten men misslyckades dessvärre avsluta från en dålig vinkel. Han har lite otur igen men det var till trots den andra bra chansen för Papa Waigo som varit mycket delaktig i Genoas anfallsspel de senaste två matcherna.

Matchen slutar tillslut 0-0 men Genoa var närmast segern. Det enda som saknas är  mål, för gör man inga mål, ja då kan man inte vinna. Så enkelt är det. För även om det var nära några gånger så var det inget övertygande anfallsspel man bjöd på.

Nu är det dags att rikta blickarna framåt mot den andra hemmamatchen för säsongen. Då kommer Livorno på besök och kanske kommer även det första målet och den första trepoängaren. Den som lever får se…

Emil Carlström2007-09-02 19:24:00
Author

Fler artiklar om Genoa