Lagbanner
2017-02-11 18:30

Heracles Almelo - Roda
2 - 2

Inför: Genoa - Livorno

Söndagens drabbning på Luigi Ferraris står mellan två lag som nästan haft lika svårt anfallsmässigt under de två inledande matcherna, Genoa har fortfarande en nolla att spräcka.

Den andra hemmamatchen för säsongen står mot ett av lagen som gått sämst under inledningen av Serie A. Försvarsmässigt har det inte sett något vidare ut för Toscanalaget var målvakt, Marco Amelia, fick se fem bollar passera i matchen mot Juventus. I den andra omgången förmådde man att göra två mål framåt men ändå släppa in ytterligare fyra vilket gav en 2-4- förlust mot Palermo. Sammanlagt har Livorno gjort tre mål framåt och släppt in nio på två omgångar. Man har släppt in tre gånger så många mål som Genoa har på två omgångar, men hursomhelst har man lyckat göra tre fler mål än Genoas nolla i målprotokollet.

Genoas egna inledning av säsongen var inte så oväntad med en förlust mot Milan, däremot var det kanske högre förväntningar på matchen mot Catania. 0-0 betydde ytterligare måltorka men alltjämnt en första poäng för säsongen och ett till synes starkare försvar än det som ställdes mot Milan veckan innan. Genoa har en till synes god chans att kunna få in ett par mål mot Livorno om måltorkan äntligen ger med sig med tanke på Livornos tveksamma start defensivt skådat.

Under det uppehåll för EM-kvalet som varit den senaste veckan har Genoa spelat en träningsmatch mot Lugano där glädjande nog Cesare Bovo var tillbaka i spel. Om han är förmögen att starta matchen mot Livorno är däremot mindre troligt, inte bara för att han nyss är tillbaka från skada utan även för den hårda konkurrensen i Gasperinis trebackslinje så tar han nog inte plats på ett par omgångar till. Startande i backlinjen är med största sannolikhet de tre som startade mot Catania nämligen Bega, Lucarelli och De Rosa. Kanske får vi se ett inhopp av Bovo under matchens gång.

På mittfältet saknas Juric vilket låter Manuel Coppola få en startposition tillsammans med Milanetto och Fabiano. Dessutom lär Marco Rossi få chansen att starta istället för Konko som spelade både mot Milan och Catania. Tremannaanfallet kommer att innehålla Papa Waigo vars första match, mot Milan, var riktigt bra. Förhoppningsvis kan han upprepa den fina insatsen även mot Livorno. Hans snabbhet kan nog stöka till det en hel del för Livornoförsvaret. Beppe Sculli kan även han få chansen att spela från start tillsammans med Marco Di Vaio som snart måste få näta. Det vore ju synd om en skyttekung fortfarande är utan mål efter tre omgångars spel.

Genoa har revansch att utkräva sedan 0-1- förlusten mot Livorno i Serie B säsongen 2003/2004 då det vara senaste gången lagen möttes på Luigi Ferrari. Kan man hålla försvaret kompakt och erövra mittfältet tidigt i matchen kan det nog gå vägen.

Med hopp om tre poäng!

Carl Alexander Rosdahl2007-09-15 11:57:00
Author

Fler artiklar om Genoa