Delade poäng på Luigi Ferraris
Marco Borriello producerade Genoas första mål för säsongen

Tre välbehövliga poäng stod på spel mellan två lag som ännu inte har vunnit i ligan. Genoa stod upp bra och Borriello lyckades göra sitt och Genoas första mål för säsongen. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan laget fick nöja sig med en delad pott.

Genoa har haft en tuff öppning på säsongen, men kanske kan man ana en liten positiv förändring på formkurvan nu när laget har kammat hem sin andra poäng. Några positiva besked har i alla fall börjat komma. De Rosa är tillbaka och gjorde en bra match mot Catania, Marco Borriello och Cesare Bovo är klara för spel igen och Papa Waigo har varit het de senaste matcherna. Tränare Gasperini verkar dock fortfarande inte ha hittat en bra grunduppställning eftersom han återigen väljer att göra en del förändringar. De Rosa fick ge plats åt Bovo som mittback och på mittfältet ersattes Konko av Coppola. I anfallet fick lite oväntat Papa Waigo ge plats åt Sculli samtidigt som Borriello fick starta centralt.

Matchen började bra för Genoa som var aktiva i anfallsspelet och skapade ett par hörnor. Redan i den 9:e matchminuten pekar domaren på straffpunkten för Genoa då Borriello blir dragen i tröjan av Livornos Grandoni. Ett lite kontroversiellt domslut men Genoa tackar och tar emot. Fram kliver Milanetto som stegar upp och lägger bollen i ribban! Otroligt snöpligt för Genoa som missar en gyllene chans att ta överhanden i matchen.

Genoa fortsätter att skapa hörnor och sätta press på Livorno som ska vara glada för att de har en sådan skicklig målvakt som Amelia i målet. Det uppstår en del farligheter framåt, bland annat från Sculli som skapar problem för Livornoförsvaret efter en skicklig soloräd men han lyckas inte ta sig hela vägen fram. I den 33:e matchminuten byts nyss nämnde Sculli ut och in kommer Papa Waigo som nästan blir målskytt direkt när han nickar en hörna tätt över ribban. Den sista farliga chansen i halvleken är Livornos som testar Rubinho med en farlig frispark från Massimo Loviso.

Den andra halvleken börjar nästan likadant som den första. Den enda skillnaden är att det är Livorno som får straff i den 51 minuten efter att Francesco Bega rivit ner den förre Interspelaren Pasquale. Straffen tar Tavano hand om och han gör inget misstag. Bortaledning för Livorno på Luigi Ferraris. Men Genoa skulle komma tillbaka. Bara 5 minuter senare sätter Papa Waigo igång ett anfall där Rossi slår ett inlägg som Borriello hinner först på med pannan. 1-1 och Genoas första mål för säsongen är ett faktum.

Båda lagen går för ett ledningsmål. Livornos Pulzetti laddade för skott och klippte till en bit utanför straffområdet men turligt nog för Genoa seglade skottet ett par decimeter ovanför ribban. För Genoas del hade både Konko och Borriello två nickar som gick utanför mål. Den farligaste chansen kom från Di Vaio. Efter mycket tumult i offensivt straffområde klackar han bollen mot mål, men Livorno kan återigen tacka Amelia för att Genoa inte tar alla tre poängen. I slutminuterna av matchen blir inbytte Juric utvisad för filmning efter sitt andra gula kort. Han får sedan sällskap av Vidigal som också blir utvisad för filmning. Någon tredje straff i matchen blev dock inte och matchen slutar 1-1.

Genoa kan ta med sig några positiva saker från den här matchen. För det första har man gjort sitt första mål vilket är oerhört viktigt för att laget ska få lite självförtroende framåt. För det andra hämtade man faktiskt upp ett underläge, vilket borde ge dem ännu mera självförtroende. För det tredje tar man poäng i andra matchen i rad. Vissa av er där ute kanske inte tycker att det betyder något att man har kryssat mot lag som Catania och Livorno. Jag ser det såhär: Det är lättare att gå från kryss till vinst än från en förlust till vinst. Jag ser det som att den första vinsten närmar sig. Kanske kommer den redan nästa vecka i derbyt mot Sampdoria?