Lagbanner
Kriget på Marassi slutade 0-0
Bovo vikarierade i mittförsvaret och höll ihop Genoas backlinje bra under hela matchen

Kriget på Marassi slutade 0-0

Man hade förväntat sig en match med tufft spel med mycket närkamper och få målchanser. Men vi fick ett krig. Med blod, svett och frisparkar.

Genoa kom till start med en relativt förväntad startuppställning då både Bovo och Lucarelli gett klartecken till spel. Coppola gjorde även säsongsdebut och Serie A debut på samma gång. Enda överraskningen var att Konko hade fått förtroendet från start på topp enligt pappret. Men på plan spelade Genoa mera 4-4-2 istället för 3-4-3, då Rossi och Konko tillsammans tog hand om högerkanten.

Matchen började direkt i ett högt tempo och Sampdoria tog tag i spelet direkt. Man såg tydligt under de första fem minuterna att Genoa var lite skärrade av stundens allvar och kom knappt över mittlinjen. Första halvlek var ett enda stor vissel orkester, då Rosettis pipa gick varm. Spelare låg till höger och vänster och ett tag tyckte jag att han blåste sönder matchen. Men nu efter matchen tycker jag han gjorde rätt då matchen var extremt tuff och aggressiv och matchen skulle lätt ha kunnat urarta.

Genoa skulle ha haft straff efter 20 minuter då Sala hänger och sliter i Borriello som inte kan komma fram till bollen på en hörna. Sampdorias taktik var tydlig i första då man ville pressa Genoas försvar till långa uppspel vilket man lyckades bra med. Genoa hade svårt att suga in bollen och hålla den i laget utan det var mycket sparka spring och flera panik bollar. En chans i första då Delvecchios strumprullare på volley smet utanför stolpen som ändå Rubinho hade hyfsad koll på. Genoa fick även ett mål lite tveksamt bortdömt för offside då Di Vaio klackade snyggt in bollen. 

I andra kom ett helt nytt Genoa ut på plan. Respekten hade man lämnat i omklädningsrummet och man tog över spelet och matchen. Man vågade nu hålla bollen i laget och spela runt bollen. Två byten gjorde att Genoa fick in mer fart och fläkt då Milanetto och Di Vaio byttes ut tidigt i förmån för Sculli och Leon. Man hade flera inlägg, frisparkar och hörnor som Sampdoria fick problem med. Men den bästa chansen fick Montella efter ett fint väggspel. Men Bovo stör Montella lagom mycket så han inte kommer till skott. Innan dess skulle Belucci fått se det röda kortet då han fult sparkar efter bollen som Rubinho har greppat säkert. Rubinho får Beluccis knä mitt i pannan och slås medvetslös och fick direkt föras till sjukhus. Klarare utvisning får man leta efter.

På planen var det ett ständigt krig och spelarna låg mer ner än vad de stod. Blodet rann och armbågar och sena tacklingar var vardagsmat. Har aldrig tidigare sett en match i Italien som var så sönderblåst, aggressiv och ful som denna. Men så är det också den hetaste matchen för året.

På läktarna märkte man inte av att det var Sampdoria som hade hemmamatch. Gradinata Nord vann kampen som vanligt och man hörde deras sånger så tydligt att min kompis gamla tv skorrade.

Genoa är nöjda med en poäng. Framför allt eftersom man är nykomlingar och möter ett rutinerat Serie A lag, men framför allt p.g.a. all turbulens med skador och den klena inledningen på säsongen. Denna match var helt klart en match i rätt riktning. Man kan även konstatera att Milanetto och Di Vaio inte ska spela från start i nästa match. Har aldrig sett en sådan orörlig innermittfältare som Milanetto. Matchen visade klart att han inte är någon spelare för Serie A, utan en mycket kompetent Serie B spelare. Di Vaio gjorde en usel match igen och gjorde knappt ett enda rätt. Genoa måste få in fler folk i boxen för att kunna hota riktigt ordentligt till nästa match då man möter Udinese och den fantastiska Di Natale. 

FORZA ZENA

GRADINATANORD2007-09-23 23:41:00
Author

Fler artiklar om Genoa