Förlust i Turin

Första matchen efter uppehållet var kommen. Genoa kom till spel med tre raka vinster i bagaget - mycket tack vare Marco Borriellos fina målform. Förutsättningarna för en skräll mot den gamla damen var goda. Självförtroendet var i topp och det skiljde endast två poäng mellan nykomlingarna på förhand. Genoa var dock aldrig nära att åka hem med tre poäng utan en vrickning från Del Piero avgjorde matchen.

Det hade tidigare i veckan spekulerats i att Genoa skulle överge sin 3-4-3 uppställning och gå ner på en fyrbackslinje för täppa till bakåt. Tränare Gasperini valde dock, kanske inte helt oväntat, att fortsätta med 3-4-3. Det är trotsallt ett vinnande koncept och till Turin hade man kommit för att åtminstone få med sig en poäng. Ett par förändringar skedde i startelvan jämfört med förra veckan. I backlinjen ställde man upp med Konko, Bovo och Lucarelli. På mittfältet fanns Rossi, Milanetto, Juric och Danilo. I anfallet fick Sculli, Borriello och Di Vaio spela från start.

Matchen började piggt med ett par vassa chanser åt båda håll. I den 22:a minuten driver Del Piero in i Genoas straffområde från högerkanten och skapar oreda i försvaret med ett inlägg. Det blir lite flipperspel i straffområdet innan bollen till slut kommer fram till Nedved som missar i avslutet. Bra chans för Juve och dåligt försvarsspel från Genoa som inte lyckas rensa bort bollen i tid.

Matchen fortsätter och Genoa har svårt att etablera ett anfallsspel. Den bästa chansen som uppstår framåt är på frispark från 30 meter då Borriello skjuter efter petning. Skottet oroar inte Buffon nämnvärt.

I den 30:e matchminuten får Del Piero bollen utanför Genoas straffområde igen. Den här gången driver han in från vänster och gör bort Konko två gånger innan han lyckas komma till avslut. Farligt igen men som tur var är Rubinho med på noterna. Några minuter senare uppstår en ganska bra chans för Di Vaio som klipper till på volley innanför Juves straffområde, men lyckas inte hota Buffon.

En stund senare får Nedved bollen på vänsterkanten och får efter några vändor till ett inlägg mot första stolpen. Bovo, som är närmast, sträcker ut armarna och signalerar han täcker framför sig och att Rubinho ska gå ut för att ta hand om bollen. I ytan bakom Bovo har dock den nyfriserade Del Piero smugit in som vrickar bollen i mål på volley vid första stolpen. 1-0 till Juve och tveksamt försvarsspel från Bovo.

Efter ledningsmålet fortsätter en ganska intensiv press från Juve, som får en farlig frispark från vänster då Del Piero blir nerriven av en frustrerad Sculli som blir varnad. Del Piero tar själv hand om frisparken och det går ett sus genom publiken då Rubinho gör en mycket fin räddning på fint slagen frispark. Här kan vi verkligen vara tacksamma för att vi har en bra målvakt, annars hade Del Piero med all säkerhet blivit tvåmålsskytt innan halvtid.

I den andra halvleken öppnar Genoa piggt och man märker att mentaliteten är annorlunda jämför med den första halvan. Den farligaste chansen kommer dock från Juve som tvingar fram en räddning av Rubinho på en skarvad frispark. Men Brasilianaren står åter rätt placerad i målet.

I den 54:e minuten byts Di Vaio, som inte får till det idag heller, ut mot Leon. Honduranen är med i matchen bara några sekunder senare då han slår en delikat långboll till en framstormande Sculli på högerkanten. Anfallaren tar emot bollen och avslutar hårt på halvvolley, men Buffon räddar med en fotparad. En mycket bra chans för Genoa som tar alltmer initiativ framåt. Passningsspelet, förutom Leons godbit, håller inte särskilt hög klass. Det slåss mycket slarviga passningar och många goda chanser rinner ut i sanden.

När matchklockan börjar närma sig 60 minuter vinner Sculli en frispark 35 meter från mål. Leon drar till och lyckas få bra tryck och bollbana. Bollen dyker dessvärre försent och svävar en halvmeter över Buffons högra kryss. Detta blev början på en bra Genoaperiod som lyckas ta över matchen och sätta press på Juve.

I den 70:e minuten gör sig Sculli illa och blir utbytt mot Papa Waigo som är mycket aktiv på högerkanten. Han är snabb och skapar några hörnor, varav en blir ganska farlig.

Chanser dyker upp lite då och då framåt, men bakåt håller man tätt. Nästa farliga chans för Genoa uppstår inte förrän i den andra stopptidsminuten då Leon slår en bra hörna som skarvas vidare mot mål av en Juvespelare, men Buffon tippar ut till en ny resultatlös hörna.

Matchen slutar 1-0 till hemmalaget och Genoas andra förlust för säsongen är ett faktum. Laget spelar ändå ganska bra fotboll, men jag är missnöjd med passningsspelet och Borriello, som var osynlig hela matchen. Juventus är ändå ett bra lag och Genoa bjöd på bra motstånd. Nu ska vi inte sura över den här förlusten allt för länge utan rikta blickarna vidare mot nästa match.