Förlust mot mästarna
De Rosa hade ingen lyckad dag på jobbet i sin comeback.

Genoa reste norrut för att slåss om poäng mot ligaledarna på San Siro. Matchen var väldigt underhållande men Genoa drog dessvärre det kortaste strået. Två mål på returer från Rubinho gav segern till hemmalaget.

En mycket svår period för Genoa skulle avslutas igår kväll. Juventus, Fiorentina och sen Inter inom loppet av bara två veckor har testat Gasperinis lagbygge ordentligt. Hittills har man stått upp väldigt bra för att vara nykomlingar, inga mål framåt men samtidigt har Rubinho bara släppt en boll förbi sig. På förhand var det säkert en del som trodde att Genoa hade en liten chans att sätta käppar i Mancinis vinstmaskin. Chansen, däremot, dök aldrig upp för Genoa.

Gasperini gjorde totalt fyra förändringar i startelvan jämfört med söndagsmatchen. Rubinho i målet fick en fyrbackslinje framför sig, där Bovo ersattes med Lucarelli. Bredvid honom spelade Konko, Bega och De Rosa. På mittfältet fick Fabiano och Milanetto hoppa in istället för Juric och Paro. I anfallet fick Leon spela tillsammans med Boriello istället för Figueroa.

Inter öppnar matchen bäst och tar genast över spelet. Genoa blir pressade och redan i den åttonde minuten kommer Inters ledningsmål. På en Interhörna tvingas Rubinho att boxa bort bollen till en fristående Zanetti på högerkanten. Lagkaptenen hittar Crespo i straffområdet och Rubinho gör en mycket bra räddning på avslutet, men lämnar samtidigt en retur som Cordoba hugger på. Otagbart för Rubinho, som ändå gjorde vad han kunde.

Matchen fortsätter och Genoa blir pressade men sticker samtidigt upp med ett par bra anfall från högerkanten. Rossi och Borriello är pigga och gör en del fina saker på egenhand. I den 21:a minuten får Borriello bollen utanför straffområdet. Inringad av Interspelare gör han en snygg tvåfotare att fixar ett bra frisparksläge. Leon ställer upp sig för att slå ett inlägg men väljer istället att slå en fräckis mot Orlandonis bortre stolpe, men tredjemålvakten är med på noterna och tippar ut till en resultatlös hörna. Genoa lyckas nu etablera lite press på Inter genom att skaffa några hörnor. I den 28:e minuten når ett inlägg i straffområdet en sopren Fabiano, som tar emot och skjuter ett hårt skott, men Orlandoni står återigen rätt placerad.

Inter tar sedan över matchen pånytt och Genoa får finns sig i att bli tillbakapressade. Ligaledarna skapar mängder med chanser och det är nära 2-0 gång på gång. Genoa får dock en sista bra chans innan halvtid när Borriello kommer först med pannan på en hörna, men Inter lyckas rensa undan bollen på mållinjen sedan Orlandoni lämnat målgården.

Andra halvleken börjar ungefär som den första slutade. Milanetto får en bra chans ett par minuter in när han utanför straffområdet snyggt fintar bort en Interförsvarare och går på skott, men Orlandoni räddar igen. I den 50:e minuten skapar Figo problem för Genoa när han går på ett genombrott och ramlar strax utanför straffområdet. Chivu tar ansatts och skruvar bollen lågt mot Rubinho vänstra stolpe. Brassen räddar, men lämnar återigen en retur som Cambiasso petar upp i nättaket. 2-0 till Inter.

Gasperini väntade inte med att göra förändringar i laget. Juric och Figueroa byts in mot Rossi och Borriello. Ett par konstiga byten enligt mig. En måltjuv som Borriello är alltid bra att ha på planen och Rossi hade visat pigga ben och tog bra initiativ.

Inter fortsätter att pressa Genoa och redan fem minuter senare hade det kunnat stå 4-1 efter chanser från bland annat Crespo. När matchklockan närmar sig 60 minuter har Genoa fått en frispark i bra läge utanför Inters straffområde. Leon med sin vassa högerfot slår en flak boll mot straffpunkten och det blir mycket farligt. Orlandoni är återigen borta, men nicken från Genoaspelare går utanför.

I den 73:e minuten byggs ett anfall upp från Genoas planhalva. Bega löper med boll och passar till Leon som skarvar vidare till Konko, som tar med bollen med kvicka fötter i straffområdet och skjuter förbi en utrusande Orlandoni! Ett mycket snyggt anfall av Genoa och mycket bra gjort av Konko.

Glädjen blir dessvärre inte särskilt långlivad då inbytte Suazo snappar upp en dålig hemåtnick och lobbar över Rubinho. Mycket snöpligt när Genoa precis hade byggt upp för en upphämtning. Genoa får trots motgången ytterligare ett par bra lägen då Leon skjuter två farliga skott. Nådastöten kommer dock i den 87:e minuten då Suazo rinner igenom Genoas backlinje och blir nerdragen av Rubinho i straffområdet. Straff till Inter och Cruz väntar ut Rubinho och sätter bollen i mål. Matchen slutar alltså tillslut 4-1 till hemmalaget.

Genoa gör trots många mål i baken en bra match framåt. Det skapas många bra chanser som testar Orlandoni. Borriello, Rossi och Leon spelar bra. Inhopparen Figueroa gör också en mycket bra insats. Inter kommer dock igenom lite för lätt ibland och kunde ha gjort flera mål, även om Genoa vid de första två målen hade lite otur. Genoa gjorde ändå vad de kunde mot jätten från Milano och man kunde egentligen inte kräva mer än det.

Nästa match för Genoa blir nu på söndag då man tar emot Palermo hemma på Luigi Ferraris. Det blir något för Genoa att sätta tänderna i.