Genoa – Palermo 3-3: Fantastisk anfallsfotboll av Genoa
Leons fina form håller i sig och han fick näta två gånger idag.

Genoa spelade ut Palermo totalt under stora delar av matchen och var värda alla poängen men en fantastisk 40 åring i buren och ett pojklagsförsvar av Genoa gjorde att Palermo fick med sig en pinne hem.

Genoa spelar mycket underhållande fotboll. Förra veckan pressade man Inter på Stadio Giuseppe Meazza med en härlig offensiv och idag fick man se en helt otrolig anfallsfotboll på Marassi när Genoa totalt bombaderade Fontana i Palermo kassen. Men i båda matcherna var Genoas försvarsspel under all kritik. Matchen på Marassi började trevande och helt plötsligt är inte hemmaförsvaret med på noterna utan ett långt inkast ställer till det så att Edison Cavani kan stöta upp 0-1 i nättaket efter 8 minuters spel. Genoa tar sedan över matchen TOTALT och spelar ut Palermo fullständigt. När väl Palermo erövrade bollen var Genoas spelare som bålgetingar på dem och satte en mycket hög press på bortaspelarna över hela planen. Under denna period av matchen var nog Genoas bollinnehav upp mot 80%. Helt fantastiskt att se och som Perlskog sa i teven. ”detta kan man kalla spel mot ett mål”.

Det var många straffsituationer under matchen och två av dem var i förstahalvleken och Borriello var inblandad i båda. Den första blir han varnad för filmning, en enligt mig ett felbeslut av domaren då han helt klart får en arm i ansiktet när han ska löpa runt sin försvarare. Sen kanske han spelar över lite, men det är ingen filmning. Den andra situationen är han helt fri framför Fontana men blir som det ser ut upphakad bakifrån precis när han ska skjuta. På repriserna ser det tveksamt ut, och då ska man inte blåsa.

I halvtid menar Hussfelt i studion att det inte kan finnas någon målvakt hittills i år som har varit så dominant i en halvlek som Fontana var i första. Bara att buga och bocka för Genoas uppvisning.

Andrahalvlek börjar som första med total Genoa dominans och Fontana fortsätter med sina parader. Genoa får ett bra frisparksläge utanför straffområdet och Genoas egna trollkarl Leon stegar fram och knorrar snyggt in bollen övar muren in i första krysset och den gamle Fontana får till slut kapitulera. Efter målet  avtar Genoas offensiv lite och Palermo kan komma upp lite i planen. Men det är ändå Genoa som efter en snabb omställning lyckat få in ledningsmålet och ännu en gång var det ”Rambo” som han kallas, Leon som var framme. Genoa ledning och glädjen är TOTAL bland spelare och publik. Men glädjen blir kortvarigt precis som på Meazza i onsdags är Genoa vidöppet bakåt direkt efter ett mål framåt. Mycket beroende på att vår försvarsgeneral hittills i år Bovo fick utgå p.g.a. en befarad lårkaka. Försvarsspelet efter hans sorti är under all kritik och den nyinbytta Brienza nickar in 2-2 efter att Di Vaio helt missat sin markering. Men ännu en gång får Marassi jubla då Borriello tillslut får in bollen efter en fin framlyftning av Konko. Glädjen är ännu en gång TOTAL. Nu förväntar man sig att man ska kriga till sig alla tre poängen men ännu en gång beter man sig som ett pojklag på en fast situation. Fyra stycken Palermo spelare blir helt fria framför stackars Rubinho och Amauri kan nicka in kvitteringen på övertid. Ridå.

Även denna halvlek var fylld av straffsituationer och Palermo hade en som i mina ögon definitivt inte skulle vara straff men som Palermos sportdirektör Rino Foschi blev helt galen och sprang in på planen. Han fick givetvis inte vara mer och fick ledas av planen av Palermo spelare. Borriello var ännu en gång inblandad i en straff situation och denna gång skulle han ha haft straff då han blev tydligt fasthållen.

Men i sin helhet en fantastisk match med ETT lag som spelade en fantastisk fotboll. Genoa vara värda alla poängen denna afton men man måste även kunna försvara sig på fasta situationer för att kunna vinna. Men nu har vi klarat av fyra tuffa matcher och har gjort det med bravur. Nu väntar förhoppningsvis några lättare matcher. Det här ser mycket intressant ut och hur högt upp i tabellen kan Genoa komma i år?