Lagbanner
2017-04-23 14:30

Vitesse - Feyenoord
0 - 2

Reggina - Genoa 2-0: Femte raka utan seger

Det är något som inte stämmer just nu för Genoa, vad det än är har det orsakat fem raka omgångar utan trepoängare. Den som trodde att allt skulle vända mot Reggina, laget som fortfarande hade en nolla i vinstprotokollet, fick orsak att tänka om.

Sedan landslagsuppehållet har Genoa haft det minst sagt svårt. Man har haft svårt att göra mål, även om man mäktade med tre mot Palermo senast, och har dessutom inte vunnit sedan hemmamatchen mot Cagliari (2-0) den 7:e oktober. Inför matchen mot Reggina gick det i alla fall att skylla på det tuffa motståndet som laget mött sedan uppehållet, i form av Juventus borta, Fiorentina hemma, Inter borta och Palermo hemma. Men gårdagens motståndare har inte den status som de nämnda lagen, laget i fråga hade inte ens vunnit i ligan innan mötet med Genoa.

Hela Italien skakades inför söndagens matcher av den tragedi som inträffade i Arezzo när Lazio- och Juventussupportrar drabbades samman och där en supporter avled av ett pistolskott i nacken, avlossat av en polisman. På flera håll i landet uttrycktes vädjan om att skjuta upp matcherna och helt avbryta helgens omgång, beslutet att skjuta upp matchen mellan Inter och Lazio togs, medan alla andra matcher skulle spelas som schemalagt. Så även drabbningen i Reggio di Calabria där Genoa nu befann sig för att möta stadens lag.

Genoa hade äntligen fått tillbaka skadade Figueroa och Gasperini valde att genast ge honom förtroende från start, kanske skulle han kunna bryta den tråkiga sviten som det liguriska laget haft på sista tiden. Tillsammans med lagets just nu mest formstarke anfallare Leon och unge Danilo bildade de den udd som skulle bärga hem nya poäng till hemstaden i norr, noterbart att Marco Borriello, lagets bäste målskytt hittills, var avstängd inför matchen. Bakom dem fanns Matteo Paro, Konko, Juric och Fabiano. Återigen roteras det i laguppställningen, men främst i anfallet och på mitten, i försvaret är Cesare Bovo, Gaetano De Rosa och Alessandro Lucarelli allt som oftast givna. Längst bak stod Rubinho, redo att ta revansch för senast, (tre insläppta mot Palermo), säkerheten själv i inledningen av Serie A som släppte in sju mål på de två senaste matcherna hade mycket att få revanschera sig för.

Men det kunde ha börjat mycket bättre för Genoa som i matchens 32:a minut fick se Nicola Amoruso göra mål. Trots Alessandro Lucarellis markering lyckades Amoruso ta sig runt och sätta bollen vid Rubinhos stolpe. Amoruso visade stor respekt för den tragedi som inträffat i Italien när han valde att inte fira sitt mål. Efter målet hade Genoa ett par bra chanser men ingen som var riktigt vass. Leon var som tidigare kvick men det räckte inte idag. Det var först när Figueroa fick en chans som det blev en ordentlig farlighet. Det var precis innan halvtid som Fabiano slog ett inlägg mot argentinaren vars nick gick precis utanför.

I andra halvlek bytte Gasperini in Marco Di Vaio och Giuseppe Sculli mot Fabiano och den ännu mållöse Figueroa. Genoa behöll hoppet och modet uppe men lyckades aldrig riktigt skapa de så välbehövda farligheterna framför Regginas mål. Di Vaio hade en hyfsad andra halvlek med en bra nick på Leons inlägg. Leon själv var nära med en frispark men när skjuter ingen hare, inte heller denna gången lyckades Genoa få med sig ett mål.

I matchens 80:e minut kom Reggina till anfall med Luca Vigiani som tog sig runt på kanten och lyckades få in ett inlägg till brassen Joelson som ordnade segern åt hemmalaget med sitt 2-0 mål. Genoa gav aldrig upp men fick ingen utdelning hur man än försökte.

Reggina var effektiva, till skillnad från Genoa. För Genoas del var mycket av spelet sig likt från matchen mot Fiorentina då flera målchanser skapades men trots det förblev matchen mållös, denna gång förblev endast Genoa mållösa. Vad som egentligen inte stämmer för laget just nu kan väl diskuteras, Borriello saknades i anfallet mot Reggina, men frågan är väl om han verkligen kunnat ordna en poäng med sin blotta medverkan. Nog har Gasperini många anfallare att tillgå och på något sätt ska det nog gå att få ordning på målskyttet igen. Kanske behövs det också lite observation på försvaret, även om det inte kan lastas för alla mål som släppts in den senaste tiden så känns det underligt att samma trebackslinje nu har släppt in nio mål på tre matcher när man i de första tre matcherna endast släppte in fyra mål. Är det bara dalande form som ligger bakom?

Vi får hoppas att Gasperini och laget kan fixa problemen till nästa match då Roma väntar, Marco Borriello återfinns i truppen för den drabbningen dessutom.

Reggina – Genoa 2-0
1-0 Amoruso 32'
2-0 Joelson 80'

Carl Alexander Rosdahl2007-11-12 13:32:00
Author

Fler artiklar om Genoa