Lagbanner
2017-03-11 18:30

ADO Den Haag - NEC Nijmegen

Inför Torino - Genoa: Dags för tre poäng!

Serie A går vidare och bjuder i helgen på ett par riktigt stora matcher. I Turin möts två lag det gått särskilt trögt för under den senaste tiden, kan något av dem resa sig och bryta den tråkiga trenden genom att ta tre poäng?

Genoas fina period i ligaspelet känns avlägset nu, laget har inte lyckats vinna en match i Serie A sedan mitten av oktober då Cagliari hemmabesegrades. Genoa har, trots segertorkan, bjudit på fint spel och en stor offensivlusta, tremannaförsvaret används fortfarande flitigt av tränare Gasperini som inte överger sin taktik så lätt. Men även om man lyckas göra mål och spela fin fotboll så gäller det ju att kunna försvara sig också, just försvarsspelet har fått utstå mycket kritik sedan det börjat gå knackigt och kanske är det aktuellt att plocka in en ny försvarare i januari när transferfönstret alltså åter är öppet.

Det ska ju såklart även tilläggas att Genoa mött några av de största lagen i serien sedan senaste segern i oktober kom. Laget har trots det stått på sig och inte gjort bort sig alls, möjligtvis bortsett från Intermatchen (1-4). Förhoppningarna om ljusare tider lever ändå, och hoppet om en trepoängare mot Torino finns. Deras säsong har heller inte varit den allra bästa, trots de spelare man köpt in har laget inte direkt presterat upp till den nivån många inför säsongen tippade att de skulle göra.

Turinlaget har likt Genoa haft svårt att plocka segrar och resultaten har allt som oftast slutat i oavgjorda sådana. Senast stod Empoli för motståndet i en match som slutade mållöst på båda sidor. För Genoas del var det storbesök från Rom när Roma kom till Ligurien. Ligatvåan tvingades spela utan flera stjärnor, men lyckades ändå vinna matchen med ett mål i slutminuterna, olyckligt för Genoa. Kanske har man mer tur i Turin på söndag?

Till startblocken väntas brassen Rubinho i vanlig ordning, hans facit från de inledande omgångarna var extraordinärt, tyvärr har han fått se något fler bollar passera honom under oktober och november månad men förhoppningsvis vänds den trenden nu i december. Gasperini fortsätter som sagt spela sin trebackslinje, där Lucarelli och Bovo denna vecka väntas starta tillsammans med Francesco Bega.

På mittfältet saknas Matteo Paro, Ivan Juric och Valerio Danilo som alla tre är avstängda. Därför väntas man ställa upp med Manuel Coppola, Omar Milanetto och Fabiano i deras ställen. Dessutom startar Marco Rossi tillsammans med ovan nämnda spelare. Den som förmodligen blir mest saknad är forne Juventusspelaren Matteo Paro som mot Roma visade mer än bara sitt fina passningsspel. Han var mer eller mindre närmast att ge Genoa ett mål i den matchen med ett fint skott.

Anfallet är alltid svårt att förutspå då Gasperini tycks möblera om inför varje match. Vågar man gissa på att Marco Borriello får starta i alla fall? Italienaren är ju hursomhelst lagets bäste målskytt hittills. Med honom tros Leon och Beppe Sculli få förtroende. Men vid sidlinjen återfinns ju både Figueroa och Di Vaio, så möjligen får någon av dem chansen mot Torino också. Inhoppare eller från start, det återstår att se.

Båda lagen har haft det tungt under säsongen och det är därför svårt att kunna förutspå ett troligt slutresultat utan att väga diverse fördelar eller nackdelar hos lagen. Torino har hemmaplan, man har Rosina och Recoba från start vilket på pappret är ganska imponerande. Däremot har dem ingen vidare form vilket enligt mig talar mest för Genoa, för deras del gäller det ju såklart att kunna hålla tätt bakåt, och klarar man att spela sitt egna spel på Olimpico ska det nog kunna gå vägen.

Med hopp om tre poäng!

Carl Alexander Rosdahl2007-12-01 15:38:00
Author

Fler artiklar om Genoa