Lagbanner
Torino – Genoa 1 – 1: Två lag med samma problem
Omar Milanetto hade mycket boll idag

Torino – Genoa 1 – 1: Två lag med samma problem

Genoa åkte till sina vänner i Turin med tre avstängningar i bagaget, trotts det lyckades man få med sig en poäng hem. Det var två lag som har mycket boll runt om straffområdet men är väldigt uddlösa när man väl kommer in boxen. Gasperini tog även denna gång ut startelvan genom att kasta tärning.

Genoa har haft stora problem att skapa farliga målchanser och denna problematik fortsatte även denna afton när man besökte Torino. Gasperini underlättade inte jobbet för sina spelare då han startade med iskalle Di Vaio som knappt gjort något rätt på hela säsongen istället för ”rivige” Sculli som ständigt är på språng och river och sliter på sin kant. På andra sidan satte han in Papa Waigo direkt efter sin skada och petade årets utropstecken Leon. I och med detta blev Borriello helt isolerad på topp. Hur tänker Gasperini när han tar ut sina startelvor. Sitter han hemma kvällen innan med en flaska Italienskt vin och kastar lite tärning? Man börjar snart undra! Som tur var så ställde Torino också upp med spelare som hellre passar runt bollen runt straffområdet än att gå direkt på mål (Rosina, Recoba ochDi Michele).

Genoa startuppställning:

Scarpi

Bega, Bovo, Lucarelli

Rossi, Konko, Milanetto, Fabiano

Papa Waigo, Borriello, Di Vaio


Milanetto gjorde nog sin bästa match för året. Han är min ”hatspelare” i Genoa. Jag tror det beror mycket på att han påminner rätt mycket om mig själv. Inte till utseendet utan i sin spelstil. Han är bollsäker, vek och orörlig. Förra säsongen då tempot inte var lika högt bar han fram sitt Genoa i flera matcher i Serie B, men i år när tempot har skruvats upp så har även Genoas svar på ”Pirlo” haft problem med att hänga med. Idag lyckades han dock fördela en hel del samt få en massa frisparker med sig. Vilket gjorde att hans vikarierande innermittfältskompis Konko knappt rörde bollen i första halvlek för Milanetto skulle vara med i varje uppspel.

Genoa har en klippa i sitt försvar och det är Bovo. Utan han skulle vi antagligen ha legat mycket sämre till i tabellen. Han styr och ställer där bak och förlorar inte en närkamp. Han blockerade även snyggt Torinos friskus till vänsterback Dellafiores skott, som gjorde en snygg soloräd tills han mötte just Bovo.

Genoa har sitt spelsystem, vilket i korta drag går ut på:

• Spela bollen på marken, gärna ur alla situationer
• Försök hitta Borriello (centerforward) på fötterna.
• Ha hög press
• Gå in 100% i alla situationer
• Slå sena inlägg, eller helst inga inlägg alls.
• Spela runt bollen runt straffområdet.
• Spela sig in i straffområdet på marken
• Låt Leon briljera på fasta situationer

Detta system är inte alltid så effektivt, men det är ganska trevligt att kolla på. Värre är det nog för Torino som inte verkade ha något system alls. Dessa lag har vunnit Serie A 16 gånger tillsammans. Men när man ser dessa lag spela idag kan man konstatera att den 17:de scudetton är nog rätt avlägsen trotts allt.

Direkt i andra halvlek bytte Gasperini in ”Rambo” (Leon) istället för Papa Waigo vilket också resulterade i mål direkt. Men det var på vänsterkanten som det kom genom att Di Vaio och Fabiano hade ett fint samspel och som i sin tur hittade Borriello i boxen som kunde trycka in 0-1 för Genoa. Borriello gjorde sitt sjunde mål för säsongen och det första utanför Marassis läktare. Nu är det bara 13 st. kvar till Borriellos tjugo mål som han har utlovat. Lite senare bytte Gasperini även in Sculli istället för Di Vaio och andra halvleken blev mycket bättre i Genoaögon sett. Något som inte var lika bra var Torinos kvittering. Långt inkast mot Ventola som nickskarvar bollen till sig själv skjuter på Rossis lår och Lanna kan stöta in bollen från en meter bakom en chanslös Scarpi.

Båda lagen skapade chanser och Torino kanske hade de vassaste, men överlag så var nog ett oavgjort resultat rättvist. Genoa verkade rätt nöjda med en poäng, medan Torinos spelare deppade när slutsignalen gick.

Nu ser vi framåt och i nästa omgång får vi tillbaka tre spelare mot Siena och vi kan köra vår ”all-in fotboll” igen på Marassi som Jonas Söderström kallade Genoas attackfotboll för. Det ska bli härligt att se…..fast att vi kanske förlorar.

FORZA Il VECCHIO BALORDO

GRADINATANORD2007-12-02 23:29:00
Author

Fler artiklar om Genoa