Nej, nej och åter nej!

Det kom som en rejäl kalldusch när bortalaget Siena plötsligt skjutit in tre bollar bakom Rubinho på mindre än en kvart, vilket ännu en gång förhindrade Genoa från att få vinna igen. Vilar det en förbannelse över laget frågar vi oss?

Finns det ljus i tunnelns ände? Det ligger i vilket fall långt borta efter gårdagens otroligt tunga förlust. Det har blivit en vana att fräscha upp minnet kring de tre raka segrarna som laget presterade med stor stil genom det fina, och framförallt, vågade anfallsspelet, inför varje ny omgång i serien. Att laget snart ska kunna komma tillbaka till de takterna och den form man hade just då har varit i fokus inför nästan varenda match sedan sviten bröts. Genoa har nu spelat åtta matcher utan seger och vem hade inte höga förhoppningar om en trepoängare i hemmamatchen mot Siena?

Ett hemmamöte med Siena bör räknas, på pappret, som en av säsongens enklaste uppgifter. Men riktigt så enkelt var det inte för Genoa under söndagen då ett målregn tidigt i matchen förstörde stämningen för hemmalaget totalt. Trots att Gasperini hade näst intill hela det manskap han brukar starta med så gick det inte riktigt enligt planerna.

Det var gästande Siena som satte fart framåt direkt och hade ett par målchanser som Paolo De Ceglie regisserade. Lyckligtvis var Rubinho med på noterna och försvaret fick en del att göra men lyckades avstyra framförallt Maccarone och Vergassola från att göra något farligare. Men chocken kom inte senare än i den elfte minuten, Mario Frick fick en lång, svepande passning som han tog väl vara på. Bom! 0-1. Och det var bara början.

Efter målet försökte Genoa ta för sig mer och mer av mittfältskriget och fick till en halvchans men knappt mer efter det. Det dröjde inte länge innan Siena lyckades pressa hemmalaget tillbaka igen och i matchens tjugonde minut fick man en hörna. Man kan undra hur mycket Genoaförsvaret tränar på markeringsspelet egentligen. Hörnan slås inåt mitten av straffområdet och hamnar via en försvarare hos Simone Loria som helt plötsligt står helt fri. Bom! 0-2. Rubinho försöker så gott han kan men är lika chanslös som vid det första målet.

Fyra minuter senare var det dags igen. Genoa flyttade upp fler spelare högre upp i banan för att ge ytterligare understöd till anfallet, detta resulterade dock inte i ett starkare anfallsspel hos hemmalaget utan snarare i ett svagare försvar. Massimo Maccarone löper sig loss på högerkanten och skär in mot straffområdet och skjuter ett skott som Rubinho lyckas tippa undan, men väl påpassligt har Mario Frick löpt upp tillsammans med Maccarone och kan bara tacka och ta emot. Bom! 0-3. Snöpligt för Rubinho som räddat i första läget, han var också nära att få fingrarna på Fricks retur men fick besviken plocka ut bollen ur nätmaskorna igen.

Efter det tredje målet bestämde sig Gasperini för att köra allt eller inget. Han valde att byta ut Fabiano och byta in Beppe Sculli vilket teoretiskt skulle betyda att Genoa hade fyra anfallare på planen samtidigt. Denna satsning visade sig fungera ganska bra då Genoa kämpade och slet sig fram till målchanser. Både Marco Borriello och hans namne Di Vaio prickade trävirket hos Alex Manninger. Men målen uteblev, det såg österrikaren till när han räddade Leons skott som kanske förutom Borriello och Di Vaios chanser var hemmalagets bästa i första halvlek.

Den andra halvleken bjöd på fortsatta försök att skapa oro i Sienaförsvaret men Manninger stod gång på gång i vägen för samtliga anfall. Det var Borriello och Leon som skapade det bästa framåt hos Genoa men det dröjde innan det skulle ge utdelning.

I matchens 61a minut bytte Figueroa av Di Vaio i hopp om att han kanske skulle kunna vända matchen. Spelet drevs mest på mittplan och de riktigt farliga målchanserna uteblev. Siena var uppenbarligen nöjda med vad de presterat under de första 45 minuterna och gjorde sitt bästa för att dra ut på tiden och förstöra så mycket som möjligt för Genoas anfallsförsök.

På övertid kom dock ett tröstmål för hemmalaget då inbytte måltjuven Figueroa avlossade ett skott som slank in bakom Manninger. Det räckte inte längre än ett ynka reduceringsmål för Genoas del och man har nog en hel del att tänka över inför de kommande matcherna.
Glädjande var ju ändå att Figueroa nu kanske är tillbaka på allvar och förhoppningsvis kanske han startar nästa match.

Genoa – Siena 1-3