Lagbanner
2016-04-25 01:05

NY Islanders - Florida
2 - 1

Empoli - Genoa 1-1

Genoa kom till Toscana under söndagen för att utkräva revansch för förra veckans förnedring hemma mot ett annat toskanskt lag, Siena. Trots en dålig inledning på matchen lyckades en minst sagt otippad målskytt dela poängen på Castellani.

Det har passerat åtskilliga veckor utan en seger för nykomlingen Genoa, trots oavgjorda resultat mot t.ex. Fiorentina och Palermo, där laget faktiskt presterade mycket bra och kanske t.o.m. var värda tre poäng ur båda fajterna, har man tappat poäng mot lag man egentligen inte borde göra det mot. Frågan är om man bara kan skylla på sviktande form när man förlorar hemma mot ett av ligans på pappret sämsta lag, Siena.

Trots den svidande sviten på åtta raka matcher utan seger i Serie A måste laget se framåt, förr eller senare kommer man lyckas igen. Motståndet för dagen, Empoli, som överträffade allas förväntningar förra säsongen genom att lyckas ta sig till UEFA cupen har haft en knackig inledning på årets seriespel. Både Genoa och Empoli låg inför mötet på två högst blygsamma platser i tabellen, med två minst lika blygsamma poängsatser i 15 respektive 13 för Empoli.

Gasperini fortsätter med sina experiment och rotationssystem och startade matchen med Andrea Masiello, som alltså inte startat någon match i Serie A för Genoa tidigare, tillsammans med Cesare Bovo och Santos. En ganska osannolik uppställning som lämnade ute både Lucarelli och Bega som spelat i nästan samtliga matcher tidigare. Visserligen kan det behövas lite ommöblering i Genoas försvar, men att Masiello och Santos skulle vara den rätta medicinen för ett starkare försvar trodde väl ingen på förhand?

Matchen började ganska omedelbart med en stolpträff för Empolis stjärnskott Nicola Pozzi (som alltså gjorde fyra mål mot Cagliari förra veckan). Matchinledningen såg ut att kunna sluta som den senaste tidens tragedier för Genoa då Empoli hade det mesta av spelet där den av Juventus ägde Giovinco stod i centrum allt som oftast. Genoas brasilianske målvakt Rubinho fick stå emot flera farliga chanser som uppkom när Empoli anföll. Det såg ut som att han skulle klara av att hålla nollan i första halvlek.

Precis i den första halvlekens sista minut slog Giovinco till. Den unge Masiellos försök att rensa undan en boll hamnade oturligt helt fel och i Giovincos ägo. En sekund senare var det ledning Empoli och en uppgiven Rubinho som tvingades plocka bollen ur nätmaskorna.
Det såg ut att vara väldigt tomt på folk i Genoas försvar när Giovinco plötsligt fick tag på bollen, kanske kan det vara dags att överge trebackslinjen, Gasperini?

Efter halvtid kom de offensiva bytena in med Leon i spetsen. Men även med honom på planen saknades det något. De riktigt farliga chanserna saknades för Genoa vilket bäddade för Figueroas inhopp i den 63:e minuten. Genoa hade vid det tillfället fyra anfallare på planen samtidigt, något som ändå inte tycktes hjälpa särskilt mycket framåt.

Det var först i matchens slutskede som Genoa lyckades med någonting, och mycket turligt hamnade en boll från Figueroa hos Masiello, vars misstag gett Empoli ledningen, fixade ett oavgjort resultat för Genoa. Mycket orättvist kan tyckas då Empoli hade det mesta av spelet och särskilt de flesta av målchanserna. Hursomhelst en skön avslutning för Genoa som får vara mycket nöjda med en poäng.

Empoli – Genoa 1-1
1-0 Giovinco 45’
1-1 Masiello 87’

Carl Alexander Rosdahl2007-12-18 11:48:00
Author

Fler artiklar om Genoa