Lagbanner
Inför Genoa – Parma: Ny torsk på Marassi att vänta?
Ingen Bovo, inget försvar?

Inför Genoa – Parma: Ny torsk på Marassi att vänta?

Genoa är i akut poängbehov, speciellt trepoängare saknas. Förra hemmamatchen var ett stort fiasko med 3-1 förlusten mot Siena. Nu väntar Parma hemma på ett kokande Marassi. En ny hemmatorsk på gång, eller ska vi fira jul med en efterlängtad seger?

Genoa har inte vunnit på de senaste nio matcherna och med tanke på det så är det rätt så bra att man fortfarande håller sig över sträcket. Ifall man ser uppåt i tabellen är det endast sex poäng upp till sjunde platsen och fem poäng till lillebror. 

Genoas problem i år har varit både sitt försvarsspel och sitt anfallsspel. I försvaret är man extremt slapp med sin markering vid fasta situationer. Man är mycket sårbar bakom ytterbackarna i trebackslinjen, ytan ut mot hörnflaggorna. Man har svårare mot lag som ligger lite på kontring än mot lag som trycker på. En annan svaghet är att man nästan till 100 % försöker spela sig ut trängda situationer när man är under press, och resultatet av det är flera tappade bollar i farliga lägen som har varit förödande. Dessa bollar skulle inte tappas ifall man hade bättre kvalité på spelarna, d.v.s. bättre spelare i backlinjen. Det som har varit positivt i försvaret är Cesare Bovo som har varit fantastisk, utan han ja, då hade vi garanterat legat under nerflyttningssträcket. Ett annat utropstecken är Rubinho i kassen. Trotts att han har fått plocka ut många bollar bakom sig, måste han anses som en av de bättre målvakterna i ligan. Han är som en tiger i sin bur och har imponerat stort.

Anfallsspelet är också lite udda för att vara nykomling. Här är det full gas som gäller med hög press (speciellt på Marassi) och spel på marken helst på en mötande Borriellos fötter. Genoas anfallsspel skulle vara fantastiskt ifall man spelade lite rakare, och med lite färre tillslag. Nu är man lite för kladdiga med bollen och försvaret hinner samla sig och man hamnar ute på kanterna där man har förfärligt svårt att få in bollen i boxen. Ett annat problem är att yttrarna i tremannaanfallet hamnar för långt ut på kanterna vilket resulterar i att Borriello blir alldeles för ensam centralt.

Hur Genoa kommer att ställa upp laget är OMÖJLIGT att spekulera i, för Gasperini har ingen struktur alls, speciellt inte i försvaret. Men min startelva skulle ha sett ut så här ifall jag var i Gasperiniskalsonger:

Rubinho

Santos(Masiello), De Rosa, Lucarelli

Rossi, Paro, Juric, Sculli

Leon, Borriello, Figueroa


Som du ser är vår försvarsgeneral Bovo inte med, han är avstängd (Hua… hur ska det se ut). En annan kanske vill ha in målskytten från senast Masiello, och det kanske inte vore fel. Men jag har alltid gillar De Rosa med sin enorma pondus och fantastiska huvudspel. Det behövs i dagens Genoa, speciellt på fasta situationer. Dock så har han klister under skorna.

Genoas starka man Preziosi har sagt att Gasperini sitter säkert på sin post och att laget kommer att förstärkas i januari. Criscito, Marchionni och Lucarelli har det spekulerats i men ingen av dessa är aktuella p.g.a av olika anledningar enligt Preziosi.

Nu ser vi fram emot Parma på Marassi, det var 12 år sen sist som lagen möttes och då slutade båda matcherna 0-0 (med bl.a. en av mina favorit spelare Asprilla i Parmas lag) men året innan (1994) vann Parma med 4-0 på Marassi (ett mål av en viss Brolin) inför 23 612 åskådare.

En repris att vänta 2007?

FORZA ZENA 

Matchen sänds på TV4 Sport - kl.18:00 -  Genoa - Parma 

alt. www.bet365.com

GRADINATANORD2007-12-21 09:46:00
Author

Fler artiklar om Genoa