Lagbanner
Genoa - Atalanta 2-1: Tredje raka, igen!

Genoa - Atalanta 2-1: Tredje raka, igen!

Sjätte segern för säsongen är klar och precis som i höstas har laget skaffat sig en vinnar streak på tre raka matcher i Serie A. Även om Genoa till sist stod som det segrande laget hade det mycket väl kunnat vara Atalanta som fått jubla på lördagskvällen.

Det tog sin tid, närmare bestämt nio omgångar, men nu är Genoa tillbaka på rätta spåret. I och med 2-1 segern på hemmaplan har man uppnått det man gjorde i höstas, att vinna tre matcher i rad. Tack vare Figueroas huvud är laget nu tre poäng rikare, vilket innebär en minst sagt godkänd placering i tabellen, visserligen har man en match mer spelad än de flesta andra, och dessutom en hel poäng före Sampdoria som under söndagen spelar mot Juventus i Turin.

Genoa ställde som väntat upp med ett liknande lag som förra veckan bortabesegrade Lazio med 2-1. Just den matchen avgjorde vår store målfabrikant Marco Borriello med sina två mål, förhoppningsvis skulle han vara på samma humör när nu Atalanta stod för motståndet, tillsammans i anfallet startade även Marco Rossi och Beppe Sculli. På mitten saknades Matteo Paro, som möjligen får ses som lagets bäste innermittfältare under hösten, från start. I hans ställe fanns istället Omar Milanetto.

En förväntansfull publik väntade sig ett dominerande hemmalag som alltså inför matchen hade två raka segrar i bagaget. Men även om publiken gjorde sitt för att hjälpa sina hjältar, var det Atalanta som hade de absolut farligaste målchanserna i den första halvleken. Två träffar i trävirket från Floccari och Doni skakade om Rubinho rejält, men än så länge var lagen på samma nivå målmässigt.

Genoa hade sina chanser dem också, men det dröjde tills slutet av första halvlek innan man lyckades få igång det anfallsspel Gasperini förespråkar. Marco Borriello hade Genoas vassaste målchans när han kom fri vid ett inspel men tippade bollen utanför Coppolas mål. Anfallsvågorna avbytte varandra, men trots det var ställningen fortfarande 0-0 i halvtid, mest tack vare Atalantaförsvaret och Rubinhos målram.

Efter vilan fortsatte Genoa sin press på bortalaget med en entusiastisk publik i ryggen. Chanserna kom men resulterade inte, inte ens Beppe Scullis väl avvägda nick letade sig förbi Coppola. Istället var det Atalanta som högg till när Floccari återigen ställde till farligheter för Genoas försvar, hans löpning genom straffområdet avbröts när Konko fällde honom ganska klumpigt. Straffen var ett faktum och Cristiano Doni gjorde heller ingen Atalantasupporter besviken när han mycket säkert rullade in 0-1 bakom en chanslös Rubinho som gick åt fel håll.

Genoa hade, trots Donis straffmål, tur med sig när Atalanta fick ett mål bortdömt strax senare. Som Genoasupporter får man tacka linjedomaren för ett glädjande beslut av att döma bort målet för offside. Ett till Atalantamål hade kanske dödat matchen i förtid. Istället kom Borriello fri på nytt och denna gången passerade bollen Coppola och landade i nätmaskorna till publikens stora glädje. 1-1.

Det skulle inte dröja så länge innan det kom ytterligare ett mål. Nyinbytte Figueroa höll sig framme på en hörna och satte dit skallen påpassligt. Nicken rann förbi målvakten och innebar ett ledningsmål för Genoa i matchens 84:e minut. 2-1 och ett fortsatt optimistiskt anfallsspel gav Genoa kraften att håva in tre nya pinnar och en ännu bekvämare position i tabellen.

Hur man än vrider på det var det på håret att Genoa fick med sig segern, Atalanta hade en ribbträff, en stolpträff och ett bortdömt mål för en diskuterbar offside. Vi får nog konstatera att turen stod på Genoas sida under lördagen, tillsammans med både Borriello och Figueroas påpasslighet avgjordes matchen mot Atalanta till Genoas fördel. Förhoppningsvis återfinns turen på vår sida när nästa omgång ska spelas i Milano då ett pånyttfött Milan tar emot.
Till dess hyllar vi laget för en bra insats mot Atalanta och ännu en seger!

Genoa - Atalanta 2-1
0-1 Doni (straff) 67'
1-1 Borriello 73'
2-1 Figueroa 84'

Carl Alexander Rosdahl2008-01-20 15:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa