Lagbanner
Inför Milan – Genoa: Kan vi stoppa Ka-Pa-Ro? Uppdaterad
Kan Santos stoppa Ka-Pa-Ro?

Inför Milan – Genoa: Kan vi stoppa Ka-Pa-Ro? Uppdaterad

Genoa är ute efter revansch från höstens tunga premiärförlust. Men hur ska vi få stopp på den redan nu ökända brassetrion Kaka, Pato och Ronaldo?

Som vanligt när lagen möts är inga bortafans välkomna till arenan p.g.a Genoatifosin Vincenzo Spagnolo knivhöggs till döds förra sejouren Genoa var uppe i Serie A, året var 1995. Denna händelse är fortfarande en mycket het potatis bland Genoafansen och rivaliteten är på topp därefter.

Äntligen verkar det som om Gasperini (som fyller 50 år idag, lördag) har slutat att experimentera med startelvan. Äntligen har vi lite kontunitet i laguppställningen. Äntligen är det dags för revansch? Genoa har gjort en strålande första halva av säsongen och ligger på en delad sjätteplats i tabellen. Vem hade trott det innan säsongen? Comebacken började inte bra då vi fick en lektion i hur Serie A fotboll spelas i premiärmatchen mot just Milan. I Genoa är nyförvärvet Criscito avstängd men enligt mig gör det inte så mycket då vi har Santos som ersättare som har blivit lite av min favoritspelare med sin hårda fysiska spelstil blandat med brasilianskteknik. En annan som jag saknar mer är Leon som inte kan vara med på grund av en lårskada. Det är ett tungt avbräck då han är en stor offensiv kraft på Genoashögerkant och på fastasituationer. Nu har även De Rosa fått tacka nej till matchen p.g.a. en ljumskskada. Detta innebär stora försvarsproblem för Genoa med endast fyra tillgängliga försvarare i Gasperinis 18 mannatrupp (Bega skadad, Masiello utlånad till Bari). Ersättare för De Rosa i truppen blir Ghinassi som får sitta på bänken, en spelare som bara har spelat Serie C fotboll innan. Bovo lär ta De Rosas mittbacksposition medans Lucarelli går in antingen som vänster eller högerback. Ett annat alternativ är att Konko går ner som högerback.

Trolig startelva 3-4-3:

Rubinho

Lucarelli, Bovo, Santos

Konko, Paro, Juric, Fabiano

Rossi, Borriello, Sculli


Den stora förändringen från förra matchen verkar vara att Genoas egna ”registi” Milanetto får sitta på bänken i förmån för den mer defensivt skickliga Paro. Enligt Football Italia kommer Genoa att spela med en 3-4-3 uppställning när man själv har bollen, medan man ska falla tillbaka till en 5-4-1 uppställning när Milan har bollinnehavet. Flera spelare kan göra sin debut på söndag i Genoas härliga rossoblufärger. Både Vanden Borre och Masiero är med på bänken. Dock är inte Wilson spelklar då inte alla papper har kommit från Brasilien. Även Figueroa får sitta på bänken trots sitt fina inhopp senast mot Atalanta då han kom in och avgjorde. Enligt Gasperini har han nästan varit borta från Fotbollen i två år det tar lång tid att bli matchfit för att få spela längre än de 20-30 minuter han brukar få i matcherna.

Genoa ska få stopp på Ka-Pa-Ro (Ronaldo blev skadad igen och kan inte medverka i matchen) men hur ska Milan få stopp på Borriello som är stekhet för närvarande? En detalj som är för deras fördel är att han gör nästan alla sina mål på Marassi. Endast tre av hans elva mål har han gjort utanför Marassi. Man kan säga att denna säsong är Borriellos stora genombrott då han hittills på sina 16 matcher har gjort 11 mål vilket är fler än vad han åstadkommit under sina övriga fem Serie A säsonger tillsammans. 


(Ska Borriello få flyga utanför Marassi igen?)

Ska Genoa fortsätta sin charmiga fotboll och störa de stora elefanterna i några omgångar till? Ska Milan tappa poäng igen och försprånget till en Champions League plats bli ännu längre? Ska Santos stoppa Ka-Pa-Ro? Ja, jag tror det!

Ni kan se matchen på TV4 Sport samt på www.bet365.com.
Matchstart kl.15.00 på söndag.

FORZA ZENA! 

Källor: Football Italia, Gazzeta dello Sport, www.genoacfc.it

GRADINATANORD2008-01-26 23:42:00
Author

Fler artiklar om Genoa