Milan – Genoa 2 – 0: En svart andra halvlek
Oddo matchensgigant!

Genoa spelade precis enligt planerna i första halvlek. I andra halvlek så hände det något. Det blev svart.

Genoa hade stora försvarsproblem innan matchen då Criscito var avstängd och De Rosa skadad. Detta resulterade i att Konko gick ner som högerback och Danilo fick göra comeback efter över 2 månaders skadefrånvaro. Även vår trollkar Leon var borta p.g.a skada. Ingen optimal startelva med andra ord.

Genoa ställde upp med: 3-4-3

Rubinho

Konko, Bovo, Santos

Rossi, Juric, Milanetto, Fabiano

Sculli, Borriello, Danilo

Första halvlek:

Tråkigt, segt, tempofattigt och chansfattigt precis som Genoa ville ha det. Man backade hem och krigade på bra runt sin box för att sedan ställa om snabbt. Några få halvchanser skapades av båda lagen under halvleken. Pato hade halvlekens bästa chans då han efter Kakas felträff fick stå helt ren och från två meter och avlossa den stora kanonen. Men han skjuter rakt på Rubinho. Dåligt av Pato, men snyggt av Rubinho. Milan hade väldigt många hörnor och frisparkar runt om Genoas straffområde. Men Genoa ska vara glada för att Pirlo hade tagit på sig julgransfoten istället för fotbollsskorna idag. En kontrollerad och bra halvlek av Genoa.

Andra halvlek:

Man ser direkt att Genoa inte alls är lika fokuserade och på tårna som i första. Man är fel i sitt positionsspel, tog inte de defensiva löpningarna. Det såg allmänt virrigt ut. Milan däremot spelade på som vanligt och nu så skapade man chanser i massor i ett till synes ett TOTALT förvirrat Genoa försvar. Det kändes bara som tidsfråga innan första målet skulle komma. Men mitt i all press kom Borriello helt fri med, den store Kalac i Milan kassen. Men han fick inte till skottet. Tänk ifall vi hade tagit ledningen där? Istället väntar några mörka minuter för Genoa. Först 1 – 0 målet som Pato nickar in från två meter efter Seedorf vunnit en nickduell i boxen. Sen minuten senare blir Pato fri igen, men Rubinho kommer ut helt fel och tar dumt nog bollen med händerna när Pato försöker lobba över honom utanför straffområdet. Solklar utvisning. 2 – 0 målet kom efter en snygg löpning av Pato som smiter igenom Genoas offsidefälla. Men när han väl är framme vid nyinbytta Scarpi tåfjuttar han bollen rakt på målvakten som lämnar retur, vilken Pato kan promenera in i mål. Tur. Sen är matchen död. Matchens gigant i mina ögon är inte Pato utan Oddo. Han var överallt både offensivt och defensivt. Kom alltid till inlägg och var beslutsam och hård i alla dueller. Alla hyllningar till Pato har jag svårt att förstå. Visst han är mycket duktig för att vara 18 år och knappt spelat en tävlingsmatch på ett halvår. Men de hyllningarna han får överstämmer inte med prestationen han gör på planen. Idag gör han två ”gubben i lådan mål”. Med lite flyt och kyla och mer kvalité hade han gjort minst två till. Men han är alltid där och hugger så han har nog den förmågan att vara en ”gubbe i lådan” spelare. Han kan nog bli världens bästa spelare, men dit är det lång väg att vandra. Bara en sådan sak att han blir uttagen till landslaget efter två matcher. Pinsamt av Dunga.