Lagbanner
Genoa – Catania 2 – 1: Genoa gjorde alla målen på Marassi
Borriello har precis satt 2-1 och Rossi jublar i bakgrunden

Genoa – Catania 2 – 1: Genoa gjorde alla målen på Marassi

Genoa kom till matchen med skadebekymmer och avstängningar. Men publiken ville aldrig sluta hylla sina hjältar efter segern och efter det fina spelet mot Catania

Genoa gjorde som många hade trott innan matchen och spelade Borriello tillsammans med Figueroa på topp. För första gången någonsin ställde Genoa upp med en fyrbackslinje under Gasperinis ledning hemma på Marassi. Gasperini har tidigare sagt att vi aldrig kommer att få se en fyrbackslinje på Marassi, men nu var det alltså andra bud från Genoas tränare.

Genoa ställde upp med (4-4-2):

Scarpi

Konko, Bovo, Santos, Criscito

Rossi, Paro, Juric, Danilo

Figueroa, Borriello

Matchen startade direkt med en svag bakåt pass av Santos men Scarpi var på tårna direkt och kunde reda upp situationen. Genoa spelade snabbt upp sig och matchen var fartfylld och tempostark och rolig att titta på. Borriello hade ett skott som smet tätt utanför Politos stolpe. Lite senare var Borriello i farten igen och avlossade bössan mot Catania målet och på returen från Polito satte Danilo returen. Hans första mål i Serie A. 1 – 0 till Genoa. Första halvleken fortsatte med att Genoa kontrollerade spelet, men Catania var inte ofarliga.

Andra halvlek började med att Polito gjorde en lysande räddning på Figueroas nick och tippade bollen i underkanten av ribban. Lite senare var det Bovos tur att få visa Marassi publiken hans nickkonster. Dock hamnade hans boll i fel mål då han nickade in Silvestris inlägg bakom en ställd Scarpi. Kvitterat 1 – 1. Men Genoa gick för seger och skapade flera farligheter bland annat gjorde Politi ännu en fin räddning på Santos nick och Borriello lobbnickade Jurics inlägg precis över ribban. Men till slut skulle Genoa få utdelning när man fick en straff då Terlizzi hade fått bollen på handen efter Borriellos nick. Borriello tog själv hand om straffen och satte segermålet bakom Polito som slängde sig åt fel håll. Matchen avslutades med att både Borriello och Figueroa byttes mot mera defensiva spelare för att hålla tätt bakåt och Gasperinis taktik fungerade då Catania bara skapade en chans till på stopptid då Morimoto nickade utanför.

Efter matchen ville aldrig hyllningarna ta slut. Många var oroliga efter Genoas insats mot Milan, men nu behövde man inte oroa sig mera. En överlycklig Preziosi berättade på presskonferensen att lagets kapten Marco Rossi är en fantastisk symbol för klubben. Han förklarade även vidare då några kritiska röster har sagt att Genoa är på gränsen till konkurs efter 21 miljoner euros spenderade i somras samt januaris övergångar. Men Preziosi lugnade alla då han sa att Genoa hade erbjudit Torino 3,5 milj euro + Di Vaio för att få in Di Michele på lån. Pengarna är inte slut med andra ord. Han fortsatte att dominera på presskonferensen och berättade att först ska vi säkra nytt kontrakt, och efter det ska vi ut i Europa. Även Gasperini hyllade sina spelare. Speciellt Figueroa som med lite tur kunde ha gjort två mål.

Genoa ligger nu på en delad åttonde plats med Palermo och Sampidoria och om två veckor väntar derbyt. Snacka om het match! 

FORZA ZENA

GRADINATANORD2008-02-03 21:20:00
Author

Fler artiklar om Genoa