Lagbanner
2016-09-10 13:00

Celtic - Rangers

Inför: Livorno - Genoa

2008 har inletts på ett mycket trevligt sätt för Genoa som har vunnit tre av sina hittills fyra matcher. Som motståndare för helgen står Livorno, ett lag vars nuvarande form talar för en ligurisk triumf å nyo.

Årets första fyra matcher har gått väldigt bra för Genoa som totalt tagit nio utav tolv möjliga poäng. Efter segrar mot Lazio och Atalanta kom däremot nya årets första förlust, visserligen på bortaplan mot Milan. 0-2 slutade bataljen men trots det visade Genoa att man inte är i Serie A för att slåss i bottenstriden utan siktar mycket högre än så. Gasperinis offensiva laguppställningar och den optimistiska inställningen hos spelarna har på sätt och vis visat Italien att man kan vara framgångsrik även om man spelar offensivt. Förra veckans möte med Catania slutade i ännu en seger som betyder att Genoa numera har häng på den övre halvan av tabellen.

I början av säsongen var det nog många som blev förvånade när de såg Genoas laguppställning som innehöll en trebackslinje, något som är väldigt sällsynt i Italien, och säkerligen var det nog många som misstänkte att det skulle bli svårt för Genoa när de flesta andra lagen i ligan spelar något mer defensivt. De inledande resultaten gav inga trepoängare men spelmässigt var laget på väg mot den nivå Gasperini ville att laget skulle ligga på. Efter ett tag kom även segrarna, men sedan även svackan som senare fått tränarstaben att tänka om lite då fler och fler bollar slank förbi Rubinho i målet.

Senast mot Catania valde laget att starta med fyra man i försvaret, något som kanske inte förändrade så väldigt mycket i spelet egentligen, Genoa vann matchen med 2-1 men ”projekt fyrbackslinje” kan bli kortvarig. Inför matchen mot Livorno väntas Genoa starta med sin vanliga trebackslinje. Förmodligen för att Livorno varit sårbara bakåt hela säsongen vilket Genoa gärna utnyttjar med ett tremannaanfall.

På planen väntas vi få se Rubinho i målet med Bovo, Konko och Criscito framför honom. På mitten återfinns Matteo Paro, Ivan Juric, Rossi och Danilo. I anfallet startar skyttekungen Borriello tillsammans med Figueroa och Beppe Sculli. Möjligen är detta en av de bästa uppställningarna Genoa kan ordna. Är samtliga spelare på topp så finns det mycket goda möjligheter för ytterligare en seger. Det senaste mötet med Livorno som spelades i höstas slutade oavgjort i en ganska trist tillställning. Förhoppningsvis ska Genoa kunna utnyttja Livornos sämre defensiv och dåliga form, med två raka förluster, och göra det här till en trevligare match, åtminstone för Genoapubliken.

Att hålla koll på i matchen är förstås Marco Borriello som alltid är målfarlig, detsamma gäller även för Figueroa som har ett minst lika starkt målsinne som sin anfallskollega.
I Livorno finns Tavano och Tristan på topp, två namn som i alla fall för ett par år sedan var högt aktade i fotbollsvärlden. Deras nuvarande status är kanske inte lika hög men dem har kapaciteten att skapa problem för motståndarna.

Ett stort grattis vill vi på Genoa redaktionen även tilldela Marco Borriello som mot Portugal fick göra debut i Gli Azzurri!

Carl Alexander Rosdahl2008-02-09 11:23:00
Author

Fler artiklar om Genoa