Lagbanner
Derby della Lanterna: Fyra dagar kvar och nu börjar nedräkningen

Derby della Lanterna: Fyra dagar kvar och nu börjar nedräkningen

På söndag spelas säsongens andra Derby della Lanterna och denna gång är det Genoa som har hemmaplan och det kommer att märkas.

Vi på Genoa-redaktionen kommer att stor satsa på denna match och varje dag kommer det publiceras minst en artikel inför Derby della Lanterna. Vi kommer avsluta veckan med en gästartikel från en som upplevt många Genuaderbyn på plats på Marassis läktare och hans härliga skildring av Derby della Lanterna ur Grifoni perspektiv. 

Matchen är mycket stor i Italien och ännu större i Genua och redan nu är hela arenan så gott som slutsåld. Det är endast på Sampdorias sektioner som man kan få tag på ströbiljetter. Enligt tidningen Il Secolo XIX skulle man lätt sälja över 50 000 biljetter till matchen.  Man skriver vidare att det är ”derbyfeber” och även min temp börjar redan nå sin maxnivå fyra dagar innan matchstart.

Detta är det åttionde Derby della Lanterna och Genoa har ingen lysande statistik mot sin lillebror.

17 Vunna
29 Förlorade
33 oavgjorda


Genoa är i bra form och har bara förlorat en match på de sex senaste och det var mot Milan på bortaplan. Senast spelade man 1 – 1 mot Livorno i en match som man skulle ha vunnit ifall man ser till själva spelet och målchanserna. Även Sampdoria är i bra form och har inte förlorat på Marassi sen oktober.

Ska Leon få starta och kanske få göra en Branco? Hur klarar Criscito sitt första derby och trycket han hade i Juve är ingenting mot detta. Ska Cassano fortsätta och briljera med sin fina teknik? Ska Sala plocka bort Borriello precis så som han gjorde i förra Derby della Lanterna?

Frågorna är många, svaren få. Men under veckan som går hoppas vi kunna sätta svar på alla frågor.

Jag vill även rekommendera Håkan Diks artikel från i höstas om Derby della Lanterna och dess rivalitet. Den hittar du här.

FORZA ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-02-13 09:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa