Lagbanner
Derby della Lanterna: Snälla, snälla ge mig en vinst

Derby della Lanterna: Snälla, snälla ge mig en vinst

Då äntligen är det dags för säsongens andra Genuaderby. Förra matchen var ett krig med ofantligt många närkamper och extremt hårt spel och få tekniska prestationer. Det påminde mera om en Premier League match än en Serie A match. Ska Marassi ännu en gång bli ett slagfält eller ska vi få se på den underhållande fotboll Genoa brukar kunna prestera i sin borg?

Genoa har haft lite problem under veckan som gått. Juric har varit skadad men är nu tillbaka i träning. Genoas nya brasse Wilson är även han med delvis i den vanliga fotbollsträningen efter hans knäskada men inte aktuell för spel. Värre är det med Milanetto som är ett mycket osäkert kort då han har fått en smäll under torsdagens träning. Genoa har även Sculli och sensationsbacken Santos avstängda. På grund av dessa problem har Gasperini huvudvärk i hur han ska formera sitt lag. 3-4-3 eller 4-4-2. 

Ifall Gasperini väljer ett 3-4-3 system (troligast) kan startelvan se ut så här:

            Rubinho

Bovo, De Rosa, Criscito

Konko, Paro, Juric, Danilo

    Rossi, Borriello, Leon 

Spelar han med en 4-4-2 uppställning är det här den troligaste formationen:

                  Rubinho

Konko, Bovo, De Rosa, Criscito

   Rossi, Paro, Juric, Danilo

           Boriello, Di Vaio


Varför vet inte Gasperini vilket spelsystem han ska spela med? Den största anledningen är brist på ytterforvards då Sculli är avstängd, Wilson skadad och Leon har varit skadad i några veckor och gör comeback i denna match. Samt Di Vaios varierande formkurva. Men det mesta talar för att han väljer sitt älskade 3-4-3 system. Innan Livorno matchen sa Gasperini att han ville ändra tillbaka till 3-4-3 systemet till den matchen, trots vinsten hemma Catania med en 4-4-2 formation. För att han ville spela med 3-4-3 i derbyt.

Gasperini sa under dagens presskonferens att: ”Vi måste spela för att se vilket lag som är bäst, men vilka som har de bästa fansen det vet vi redan säkert: GENOAS ÄR DE BÄSTA”!  Det här var första gången genom tiderna innan Derby della Lanterna som de båda coacherna var tillsammans 48 timmar innan avspark på Marassi. Samporias coach Mazzarri pratade aldrig om någon vinst medans Gasperini sade: ”Vi hoppas kunna prestera en framgång som ger vår publik en stor tillfredställelse.” 


(Genua kommer att färgas rött och blått (rossoblu) på söndag)

Genoa har hemmaplan under detta derby och det lär märkas till skillnad från höstderbyt. Nu kommer endast lite över 10 000 Blucerchiati fans in på arenan. Under höstderbyt var det nästan 50-50 då Grifonis köpte biljetter till cyklisternas sektioner också p.g.a. att de få som de hade fått tillgång till inte räckte till. Det lär bli en fantastisk inramning, dock inte som förr i tiden då det nu är mycket stränga regler vad man får ta in på arenan. Därför blir de flesta läktarearrangemangen omöjliga att genomföra. Till söndagens match har polisen gått med på att flaggor ska få vara tillåtna.

Intressanta detaljer som du kan ha koll på under matchen är ifall Sala lyckas plocka bort Borriello lika bra som han gjorde förra matchen. Han var som en ryggsäck och skavde konstant på Borriellos hälsenor när han skulle ta emot bollen efter Genoas patenterade uppspel, där man ofta vill leverera bollen på fötterna till Borriello. En annan detalj är ifall Genoas före detta skakiga backlinje, kan suga in den finnige, lönnfete, omogna pojkspolingen Cassano, som trots sina psykiska och fysiska problem är Sampdorias bästa spelare. Ifall man tittar tillbaka på hans karriär ser man nästan enbart misslyckanden då han på nio säsonger endast en gång har gjort mer än tio mål. Under de allra flesta säsongerna har han givit mer problem till laget än vad han har skapat nytta. Han har varit skadad ofta, är ur form stora delar av säsongerna, för fet, grälat med lagkamrater/motståndare/domare/tränare/ledare, slagits o.s.v. Det är uselt för en så pass talangfull spelare som Cassano ändå är/var. Jag har aldrig förstått storheten med honom. Att Cassano är bäst säger nog allt om Sampdorias spelartrupp. Det finns en chans att jag får äta upp detta efter matchen, men den chansen ser jag som minimal. Jag lär även få en massa skit av alla Cassano älskare (oförståligt) men ni är välkomna!

På läktarna har vi redan vunnit, det kommer bli betydligt tuffare på planen. Ett slagfält!?

Snälla, snälla ge mig en derbyvinst, som isåfall vore den första sen 2001. 

Matchen sänds på TV4 Sport med start kl 15:00 eller på Bet363.

Kan även rekomendera programet Versus på FANTV där man pratar om Derby della Lanterna. 

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-02-16 15:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa