Lagbanner
Genoa – Napoli: En match som väcker minnen
Kramkalas på Marassi!

Genoa – Napoli: En match som väcker minnen

Förra gången som Napoli gästade Marassi och Genoa blev båda lagen klara för Serie A. Nu väntas en ny publikfest och målfest mellan de två brödraklubbarna.

Ett kokande Marassi, jublande, gråtande och nakna spelare och publik i ett enda stort kramkalas. Så kan man sammanfatta avslutningen av den fantastiska matchen mellan Genoa och Napoli då båda lagen blev klara för Serie A. Nu är det dags igen. Denna gång kanske vi inte få se spelarna i kalsongerna, men sannolikheten att vi får se mål, många mål. Båda lagen spelar med en trebackslinje, en backlinje som har varit väldigt ihålig under säsongen för båda lagen. Båda lagen har även haft en vass offensiv. Genoa med Borriello och Leon i spetsen och Napoli med sin trollgubbe Lavezzi. Men det kanske inte är spelarna i sig, utan lagens offensiva mentalitet som gjort det mycket trevligt att följa lagen.

Genoa kommer från en sprakande målfest i Udine där Borriello gjorde sitt andra hattrick för säsongen. Just denna match är lite speciell för honom, men även för Criscito och De Rosa som alla är födda i Neapel och är uppvuxna med Maradona auran på näthinnan. Genoas försvarsspel mot Udine var en KATASTROF. Första målet passar Criscito en riktig indianare snett inåt bakåt till Milanetto som står felvänd i sitt egna straffområde. Milanetto når inte den dåliga passningen och Santos fäller klumpigt den framrusande forwarden. Korpenklass på Criscitos agerande. Det andra målet kommer ett inlägg mot en offside stående Quagliarella men på vägen dit hoppar Bovo upp och boxar undan bollen mitt framför ögonen på Konko som precis ska nicka undan inlägget. Vilken blackout av Bovo! Ännu en solklar straff bland alla feldömda på sistone. Det tredje målet kommer man runt lätt igen på kanten, slår ett inlägg mot bortre där Criscito står och väntar på bollen. Floro Flores kommer med fart och är två huvud högre än Criscito och nickar resolut in bollen bakom Rubinho. Dessa pinsamma misstag kan göra att Gasparini gör någon ändring i försvaret. Annars väntar samma startelva som mot Udinese förutom Rubinho som är avstängd för fjärde gången i år.

Trolig startelva 3-4-3:

                   Scarpi

    Konko, De Rosa, Criscito

Rossi, Milanetto, Paro, Fabiano 

       Leon, Borriello, Sculli


Den enda spelaren som kan tänka sig att slå sig in i laget är Juric, Gasperinis favoritspelare på innermittfältet. Är det någon mer än jag som är oförstående till Jurics fotbollskunnande?

Napoli har stora problem i sin trupp. Cupi, Garics, Iezzo, Pazienza är skadade. Zalayeta, Santacroce, Cannavaro är avstängda även Lavezzi är ett osäkert kort. Reja har ingen roligt jobb som tränare i Napoli för tillfället. Jag är dock väldigt imponerad av Napolis namnkunniga innermittfält, som jag tror kommer köra över Genoas dito relativt lätt. Dock har Genoa en vassare tridente än Napolis tvåmannanfall och ett lite mera stabilt försvar trots prestationerna i Udine samt även framtidens tränare i Gasperini.

Benvenuto fratello napoletano!

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-02-26 21:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa