Lagbanner
Genoa – Napoli 2 - 0: Säker seger mot ett sargat Napoli
Sculli sätter 1 - 0 för Genoa.

Genoa – Napoli 2 - 0: Säker seger mot ett sargat Napoli

Genoa behövde inte förta sig för att spela hem tre nya poäng mot ett Napoli som saknade många spelare. Nu är det inte långt kvar tills laget har uppfyllt sitt mål att säkra en plats till nästa säsong i Serie A.

Genoa ställde för en gångs skull upp med nästan samma startelva som mot Udinese förutom Rubinho som var avstängd idag och Santos som var avstängd mot Udine senast. Gasperini har annars en förmåga att ändra om något enormt i laget mellan matcherna. Nu kanske han ha hittat den ”perfekta” elvan.

Genoas startelva 3-4-3:

                Scarpi 

     Bovo, Santos, Criscito

Konko, Milanetto, Paro, Fabiano

     Leon, Borriello, Sculli


Genoa började matchen i ett rasande tempo och Santos fick en jättechans direkt men sköt högt över det öppna målet i ett mycket bra läge. Genoas tridente skapade stor oreda i Napolis försvar under hela matchen. Efter 19 minuter stukade Paro foten, såg inte allvarligt men han kunde inte fortsätta matchen. Då kom Gasperinis favorit Juric in på plan och direkt efter prickade Leon Gianellos kryssribba från 20 meter på en frispark. Genoa fortsatte att trumma på och nästa chans var Fabianos. Ja, han som aldrig kan göra mål, bara spela fram. Hans låga skott reflekterades på en Napolispelare och hamnade utanför målramen. Men Genoa skulle få ett mål innan halvtidsvilan då Beppe Sculli snyggt snurrade runt inne i Napolisstraffområde och sköt mitt emellan två försvarare mot första stolpen där den gick in mellan stolpen och Gianello. Ni vaknade Napoli till liv och man skapade två farligheter på kort tid som Bovo mycket elegant redde ut alldeles på egen hand. Skönt för Bovo att revanschera då han orsakade en straff senast mot Udine på en idiotisk hands. 


(Sculli flyger efter hans ledningsmål )

Genoa fortsatte att ha ett spelövertag i andra halvlek och pressade Napoli. Det var först när Lavezzi kom in som Genoa fick lite problem. Tur för Genoa att Lazezzi inte startade matchen. Men straxt där på kom Borriello fri mot Gianello och Domizzi gav honom en lätt knuff och Boriello fick både straff och en utvisning på Domizzi. Ett tufft beslut för Napoli. Borriello gjorde inget misstag och gjorde sitt sextonde mål för säsongen och gick därmed upp i ensam skytteligaledning. Borrillo var mycket bra under hela matchen och Napoli hade mycket svårt att få kontroll på den formtoppade Genoaspelaren.

Genoa gjorde en mycket gedigen insats utan att förta sig på något sätt. En bra dag på jobbet mot våra kära vänner i syd. Nu verkar vi lämna bottenstriden bakom oss och får blicka framåt på en UEFA-cupplats som vi nuvarande bara är en poäng ifrån. Helt osannolik säsong hittills av Genoa. Vi Grifonis svävar på moln......kan vi sväva ut i Europa också? Men vi ska inte ta ut något i förskott, utan vi ska säkra vår plats i Serie A till nästa säsong, sen kan vi börja drömma oss bort mot ett nytt Europaäventyr.

FORZA ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-02-27 23:38:00
Author

Fler artiklar om Genoa