Lagbanner
2017-01-21 19:45

ADO Den Haag - PEC Zwolle

Inför: Genoa - Juventus

Mesta mästarna gästar Marassi med en mindre imponerande form på sistone, kan Genoa utnyttja detta till sin fördel och lägga förra veckans förlust bakom sig?

När det vankas möte med de mesta mästarna inom italiensk fotboll väntas nog de flesta lag inskränkas i en viss oro inför matchen. Genoa är inget sådant lag, det har man bevisat genom att spela sitt egna offensiva, och till viss del respektlösa spel mot, på pappret, starkare lag säsongen igenom. Motståndet för omgången heter Juventus, giganterna från Turin som vunnit hela 27 titlar i Serie A, (plus de två man förlorade i Caciopoli).

Förra säsongen spelade lagen två matcher mot varandra, i Serie B. Juventus vann ligan men även Genoa lyckades ta sig upp till den italienska högsta ligan efter vissa om och men. I höstas möttes lagen i Turin igen och den gången gick Juventus segrande ur slaget. Men även om det ena laget vunnit flest titlar, har ett starkare lag på pappret och rent generellt en bättre säsong bakom sig så avgör dagsformen en hel del, särskilt när Genoa spelar.

Det var faktiskt mot Juventus som den goda trenden med segrar förstördes och Genoa tvingades genomlida en formsvacka fram till strax innan nyår. Man hade nämligen tre raka segrar innan man reste till Turin och fick se sig besegrade med 0-1. Förhoppningsvis slipper vi se en liknande urartelse efter detta möte. Å andra sidan är det inte omöjligt att en ny formsvacka redan är på gång, eftersom Genoa i senaste omgången föll med 1-2 mot Cagliari, en match som man nog borde vunnit om man velat haka på lagen på den övre tabellhalvan.

Innan misslyckandet mot Cagliari hade Genoa lyckats resa sig från den snöpliga förlusten i Derby della Lanterna i februari och både besegrat Udinese (5-3(!)) och Napoli (2-0). Även om dessa resultat var mycket imponerande var det knappast något vidare att falla mot Cagliari som faktiskt ligger bland bottenlagen. Dagsformen är ett frågetecken för Genoa och att man dessutom saknar flera nyckelspelare gör inte saken bättre. Däremot är väl knappast Juventus dagsform den allra starkaste heller. Senast förlorade man, visserligen mot Fiorentina, men likväl var det på hemmaplan. På de tre senaste matcherna har man endast tagit en enda poäng.

Huruvida Juventus dåliga form på sistone kan hjälpa Genoa till poäng tåls att diskutera, inte bara för att lagets egna form kanske är på väg nedåt utan även eftersom en viss Marco Borriello inte väntas starta matchen på söndag. Även nyckelspelarna Paro och Bovo saknas vilket lär sätta sina spår hos hemmalagets spel.

Trots allt bör Genoa vara nöjda med delad pott på söndag kväll.

Carl Alexander Rosdahl2008-03-08 13:37:00
Author

Fler artiklar om Genoa