Lagbanner
Fiorentina – Genoa: Hej storebror, här kommer vi
När Viola besöker Genoa kan det se ut så här. Hur kommer det se up på Artemio Franchi på söndag?

Fiorentina – Genoa: Hej storebror, här kommer vi

Genoa vill som bekant bli nya Fiorentina, och nu ska man försöka trampa storebror på tårna. Genoa kommer till Florens med en sargad trupp och ett stukat självförtroende, men laget går alltid för tre poäng.

Genoa spelade förra veckan en okej match mot Juve men var lite för svaga till slut och som vanligt tama i boxen. Två av Genoas försvarare visade mycket sviktande form mot Juve. De jag tänker på är Lucarelli som var mycket dålig för att inte vara för elak. Den andra är De Rosa. En mycket kompetent back i Serie B, men i Serie A går allt lite fortare och spelarna är mycket bättre och det har inte De Rosa blivit på ett år. Dessa herrar får dock som det ser ut förtroendet igen i brist på annat då både Bovo och Santos är skadade. Fiorentina aktuelle Konko kunde vara ett alternativ, men han måste fylla upp luckan på innermitten.  Där saknas Paro och Milanetto. I mål saknas Rubinho som även han är skadad. På topp beräknas det bli samma tridente som mot Juve.

Genoas troliga startelva 3-4-3: 

                    Scarpi

 Lucarelli, De Rosa, Criscito

Rossi, Konko, Juric, Fabiano

      Leon, Borriello, Sculli


Mötet i höstas spelade Genoa en mycket bra fotboll och det var bara Sebastian Freys fantastiska målvaktspel som räddade Fiorentina den gången. Det var en underbar 0-0 match med ett grymt tryck på läktarna. Fiorentina såg sega ut i den matchen och jag hoppas på ett liknande scenario på söndag eftersom Viola har använt mycket krut mot Everton. Ifall så är fallet har Genoa en chans, men det blir svårt ifall Viola går på max.

De gånger jag sett Viola i år är det en spelare som har utmärkt sig varje gång. Det är den fantastiska mittbacken Alessandro Gamberini som i mina ögon är självklar i EM-truppen. Ska bli intressant och se de förväntade kriget mellan han och Borriello. En annan bekant herre i Viola är Papa Waigo som är delägd med Genoa. Han köptes för dyra pengar i somras och alla trodde stort på honom, men han lyckades inte trots upprepade chanser. I Viola har han visat vad han går för och det ska bli spännande och se vad som händer med spelaren i sommar. Den andra spelaren i affären, Vanden Borre gjorde sin första match i Genoatröjan mot Juve i helgen och såg seg och var alldeles för ”kladdig” med bollen när han kom in som central mittfältare. Dock var det ingen lätt match att debutera i.

Genoas president Enrico Preziosi gick ut för några månader sedan och sa att Genoa ska bli det nya Fiorentina som köper in unga lovande talanger och fostrar dem till kompetenta Serie A spelare och en del blir även stora stjärnor. Ska bli kul och följa Genoas vandring mot en etablering i toppen av tabellen med ”Violamodellen”. Men först ska man göra upp på Artemio Franchi i en intressant match.

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-03-14 23:16:00
Author

Fler artiklar om Genoa