Genoa – Inter 1 - 1: Inter utspelade på Marassi
Borriello gör mål och kaptenen Rossi jublar.

Genoa satte gasen i botten direkt mot Inter trotts flera spelare borta. Som vanligt läkte man bakåt, men vilken anfallslusta laget har. Till slut fick man hål på ett mycket tillbakapressat Inter.

Genoa kom till matchen med flera frågetecken. Tre raka försluter, flera ordinarie spelare (Bovo, Paro, Rubinho och Leon) borta och en halvskadad Borriello på bänken. Ingen kunde kräva en vinst idag när de regerande mästarna kom på besök. Men Genoa gör som man alltid gör, 100% anfall är bästa försvar. Tyvärr stämmer inte den myten.

Genoa ställde upp med (3-4-3):

Scarpi

De Rosa, Santos, Criscito

Konko, Juric, Milanetto, Danilo

Sculli, Figueroa, Rossi

Mycket konstig uppställning genom att sätta en vänsterfot (Sculli) på högern och en högerfot (Rossi) på vänstern i Genoas tridente på topp. Genoas stora svaghet är sitt innermittfält, där de i mina ögon inte håller klassen för Serie A fotboll. Milantetto är en fantastisk fördelare, men det är också allt. Juric slarvar, kladdar och ramlar. Nä, där behövs det nya spelare till nästa säsong.

Genoa började matchen i ett rasande tempo i de först minuterna. Inter tog sedan över spelet och kändes lite mera farliga. Sen kom målet. Santos slår en idiotpassning rakt upp i banan som en Interspelare (Cambiasso?) bryter och slår en djupledsboll mot Zlatan. De Rosa är först på bollen men missar, missbedömer tacklingen och bollen. Zlatan får fritt fram att promenera till kortlinjen där han slår en diagonal boll mot bortre stolpen där Suazo kan stöta in 0-1. Snygg framspelning, men ett som så många gånger förr, ett katastrofalt försvarsspel av Genoa. Efter målet tar Genoa över och spelar fin fotboll men utan att kännas riktigt farliga. Man spelar runt bollen inom laget, runt straffområdet. Bollen går som på lina, men sen händer det inte så mycket mer. Inter ser oerhört bleka ut redan nu och värre skulle det bli. Men innan halvleken är slut åker Pelé på två snabba gula och får ett rött kort. Kändes lite tveksam, men bara lite.

Genoa satsar allt framåt direkt i andra och byter in Borriello istället för Santos. Inter svarar med att sätta in sin tredje mittförsvarare i Rivas. Genoa tar nu över matchen totalt och Inter har svårt att komma över mittlinjen. Genoa kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men trots sitt enorma spelövertag kommer man inte till de där hyperfarliga chanserna. Men trycket blir bara hårdare och hårdare och kommentatorn säger smått chockad upprepade gånger att Inter spelar bara i sitt egna straffområde och med fem man i backlinjen. Så här såg det ut sista 30 minuterna. Vid ett tillfälle hade Genoa spelat sig in i Inters målområde och försökte slå sidledspassar. Inte undra på att man har svårt för att få in bollen. Gradinata Nord skulle behövt köra ”Våga skjuta, tufft och göra mål” för att få Genoas spelare att skjuta mera.

Till slut (85 minuten) orkade inte Inter stå emot utan Juric avlossade vänstern från en snäv vinkel ute till vänster som Cesar tippade bollen rakt ut i straffområdet. Där stor Borriello och gör en ”sidledsbissa” (uttrycket snodde jag från Romas forum) upp i nättaket. Ännu en gobit från vår målkung. Genoa fortsatte sen sin press utan samma intensitet men man skapade några halvchanser ändå.

Jag har sett många matcher med Inter sedan Zlatan kom till klubben och jag har aldrig sett Inter så utspelade som idag. Mot ett lag som startade matchen utan halva sin ordinarie startelva och tre raka förluster i bagaget. Man var en man mindre i en halvlek, men det ska ett lag som Inter klara av att hantera mycket bättre än vad man gjorde ikväll. Inter kommer få det mycket tufft att hålla Roma bakom sig i tabellen. För Genoa ser det ljusare ut, och får vi tillbaka Bovo, Leon, Rubinho och en helt frisk Borriello kan vi hålla vår tiondeplats, vilket måste ses som en succé.

I andra halvlek fick Criscito utgå med en skada. Det såg inte bra ut då han hade mycket ont. Han är för tillfället är vår klart bästa back och mycket bra med boll i uppspelsfasen. Hoppas, hoppas vi får behålla honom, han kan bli något riktigt stort