Lagbanner
Inför Genoa – Reggina: Gasperini vill ha 51 poäng
Rubinho tillbaka i kassen?

Inför Genoa – Reggina: Gasperini vill ha 51 poäng

För de flesta en helt ointressant match men så är inte fallet. Reggina krigar i bottenstriden och Genoa vill fortsätta sin jakt till Uefa-cupen platserna. En match mellan ett defensivt Reggina och ett Genoa som alltid har gasen i botten.

Efter halva säsongen hade Genoa skrapat ihop 25 poäng och nu vill Genoas tränare Gian Piero Gasperini se en utveckling och kräver att Genoa plockar hem 26 poäng under den andra halvan av säsongen vilket skulle resultera 51 poäng när vi summerar säsongen. Dessa poäng räcker givetvis till fortsatt spel i Serie A. För Regginas del så jagar man den magiska gränsen för dem, 40 poäng. Så med poäng i denna match för Genoa är man nog i praktiken klara för Serie A även nästa säsong vilket har varit det stora målet under hela säsongen och det underlättar även arbetet med att förstärka laget till nästa säsong. Sammanfattning: Åtta matcher kvar och Gasperini vill att vi ska spela in 12 poäng på dessa vilket inte är en omöjlighet då spelschemat ser gynnsamt ut för alla genovesis.

Alla spelare är tillgängliga för spel mot Reggina förutom ankelskadade Criscito och Paro som har nyligen opererat sitt knä. Detta innebär att både Rubinho, Bovo och Wilson är aktuella för spel. Wilson gjorde två mål i veckans träningsmatch mot ett lokalt lag (Vado) och ses som en intressant spelare och har ännu inte fått göra sin debut i rossoblu. Scarpi storspelade senast och ska han få chansen igen eller ska lagets förstamålvakt få förtroendet ingen nu när Rubinho är tillbaka efter skada? Gazzettan spekulerar i att Rubinho tar över målvaktshandskarna och skickar tillbaka Scarpi till bänken. Personligen vill jag ha in Bovo i startelvan, men det är mera tveksamt ifall så blir fallet. Gazzettan spekulerar även i att Di Vaio tar Leons plats i tridenten p.g.a av att Leon har varit på landslagsspel. Helt fel val i så fall då en spelare som Leon alltid ska vara på planen. Speciellt hemma på Marassi, mot svagt motstånd. 

Gasperini vill gärna behålla sitt älskade 3-4-3 system till varje pris. Detta innebär att endast en av de två formtoppade anfallarna Figueroa och Borriello kommer att starta matchen. Figueroa har gått från klarhet till klarhet och många vill se han från start då han är älskad i Genoa. Han är faktiskt mer populär än Borriello och det säger nog en hel del. Mycket för hans fantastiska karisma, men även för sin långa rehabilitering där han aldrig gnällt utan bara kämpat och kommit med underbara kommentarer om hur fantastiskt Genoa är som klubb och stad. Denna propaganda har fallit Genoas fans i smaken och han är nu en stor favorit på Marassi.

Trolig startelva 3-4-3:

                   Rubinho

     Konko, Santos, Lucarelli

 Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano

        Sculli, Borriello, Di Vaio



Det spekulerades tidigare i veckan om en startelva som man skulle få med både Figueroa och Borriello från start och Leon i en släpande roll bakom dem. Den startelvan föll mig i smaken och jag har även piffat upp den med Bovo i försvaret. 

Min startelva 3-4-1-2:

                  Rubinho

      Konko, Bovo, Santos

 Rossi, Milanetto, Juric, Sculli

                  Leon

      Figueroa, Borriello

Förra mötet mot Reggina var nog en av säsongens sämsta matcher och man fick åka hem med en 2 – 0 förlust i bagaget. Man var inte i närheten av en poäng då. Så Reggina ska inte underskattas. Man sitter på flera intressanta spelare samt att man spelar för sin överlevnad i Serie A. Men det kan också bli en belastning och spelet kan låsa sig. Genoa kan gå ut på Marassi avslappnade och styra spelet som man brukar göra på Marassi oavsett motstånd.

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-03-29 20:49:00
Author

Fler artiklar om Genoa