Lagbanner
Genoa – Reggina 2 – 0: Genoa klara för Serie A 2008-09
Genoas lagkapten och matchens bästa spelare Marco Rossi har precis dunkat in 2-0 för Genoa

Genoa – Reggina 2 – 0: Genoa klara för Serie A 2008-09

Genoa fick en gruvlig revansch mot Reggina för höstens tunga förlust på Granillo med en relativt lätt 2-0 repris på Marassi. Även Borriello gick mot nya rekord och skytteliga seger och Genoa är med segern klara för Serie A även nästa säsong.

Många spelare nere på planen har spelat för respektive lag. Alessio Scarpi, Gaetano De Rosa, Alessandro Lucarelli, Marco Borriello och Julio Cesar Leon har alla spelat för Reggina och Andrea Campagnolo, Francesco Cozza och Stephen Makinwa för Genoa. Men någon vänskap såg man inte skymten till.

Genoa kom till start utan sina två skadade spelare Criscito och Paro. Men Gasperini hade ändå gott om spelare att tillgå. Gasperini är verkligen oberäknelig och han petade den senast storspelande Scarpi i förmån för Rubinho. Han spelade ratade Di Vaio från start. Han satte in Bovo direkt i mittförsvaret efter sin skada. Han lät Lucarelli få nytt förtroende trots sitt sviktande spel under de senaste matcherna. Han petade formtoppade Figueroa i förmån för skyttekungen Borriello.

Genoa kom till start med detta manskap 3-4-3:

                      Rubinho

         Konko, Bovo, Lucarelli

    Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano

         Sculli, Borriello, Di Vaio


Matchen var en mycket trevlig tillställning att titta på. Ett böljande spel med chanser åt båda håll. Genoa höll dock hela tiden i taktpinnen och kom till de farligaste avsluten. Men man fick inte fira under de första 45 minuterna. I andra halvlek kom målen och det var som vanligt Borriello som skulle näta för Genoa. Han var påpassligt framme på en målvaktsretur efter ett skott av Rossi. Nu är han upp i 18 mål, lika många som Genoa legenden Roberto Pruzzos rekordsäsong från säsongen 1976-77 och i ensam skytteligaledning. Han har nu sju matcher på sig att slå Pruzzos rekord och bli den som gjort mest mål under en säsong i Serie A någonsin i en Genoa tröja.

På tilläggstid dunkade den formtoppade lagkaptenen och matchens bästa spelare Marco Rossi in 2- 0 med en snygg högerytter i sin 100:de Serie A match (18 med Salernitana, 36 med Fiorentina, 19 med Como och idag hans 27:de med Genoa) och hans första Serie A mål för Genoa. En mycket fin avslutning på en rolig och underhållande match från båda lagen. Reggina visade prov på fint spel emellanåt men musten gick ur laget efter Borriellos ledningsmål. Matchen kunde dock ha slutat 6-4 efter alla mängder av chanser åt båda lagen. 

Med denna seger är nu Genoa klart för Serie A spel även nästa säsong vilket har varit lagets huvudmål under hela säsongen. Genoas president Preziosi har hela tiden velat bli klar så snabbt som möjligt för att underlätta nyrekryteringen av spelare och sponsorer m.m. till nästa säsong. Nu kan det arbetet sätta fart på riktigt. Det ska även bli mycket intressant att följa ”sagan” om Marco Borriello. Många rykten, många kommentarer, många åsikter, många lögner och många sanningar under de senaste veckorna och de lär inte minska så länge målen kommer. Vad ska man tro på om allt som skrivs. Jag har hela tiden trott att Borriello kommer att stanna kvar i Genoa, men har nu kommit på en ny teori som jag är nästan säker på, och i den kommer han lämna klubben i sommar. Återkommer i ämnet i en kommande artikel.

FORZA ROSSOBLU 

Källor: 
www.genoaclubamsterdam.com
http://www.genoacfc.it/
http://www.gazzetta.it/
www.channel4.com/sport/football_italia/
www.ilsecoloxix.it






GRADINATANORD2008-03-30 22:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa