Roma - Genoa 3-2: Två snabba mål räckte inte för poäng
Snöpligt

Trots en dålig inledning på matchen av Genoa såg man länge ut att få med sig poäng hem från Rom efter två snabba mål från Rossi och Leon. Vår målkung Borriello blev dessvärre, för ovanlighetens skull, syndabock. En klumpig tackling i straffområdet på Taddei i 80:e minuten gav Roma straffsparken som avgjorde matchen.

Genoa ställde upp sitt lag enligt följande:

Rubinho
Bovo Lucarelli Criscito
Rossi Konko Juric Fabiano
Danilo Borriello Sculli

Det innebar tre förändringar jämfört med Reggina-matchen. Konko fick ta klivet upp på mittfältet istället för Milanetto och Criscito ersatte i backlinjen. I anfallet hoppade Danilo in istället för Di Vaio.

Roma fick den första målchansen då Vucinic tvingade fram en räddning av Rubinho efter att ha nickat på en långboll från Cicinho. Därefter var det De Rossis tur med en farlig frispark från 30 meter. Taddei missade även ett gyllene läge att ge Roma ledningen då han krutade över på en pass från Giuly inne i straffområdet. Revanschen för Taddei väntade inte länge på sig då han några minuter senare tryckte in ledningsmålet bakom Runbinho från en halvmeter efter ett skarvat inlägg. Bara fyra minuter senare gav Vucinic Roma en till synes betryggande ledning då han på något underligt och mästerligt sätt lyckas skjuta bollen i mål trots att han själv ser ut att springa mot sitt eget mål. 2-0 till Roma och då hade vi bara spelat i drygt en kvart.

Genoa arbetade sig långsamt in i matchen och första riktigt bra chansen kom från Borriello som möter upp bollen utanför straffområdet med ryggen mot mål. Han vänder bort sin försvarare och avslutar sedan med ett hårt skott lågt mot bortre stolpen, men Doni räddar. Nästa chans stod också Borriello för, som denna gång vänd mot mål tunnlar De Rossi och skjuter lågt mot första stolpen strax utanför straffområdet. Doni räddar igen.

Andra halvlek var desto roligare upplevlse för Genoa. Det började med en målchans för Criscito som beslöt sig för att göra som Borriello och testa lyckan med ett långskott som  inte gav Doni några problem. Men så, drygt 10 minuter in andra, möter Borriello bollen utanför straffområdet och hittar Sculli ute på vänsterkanten. Han förlänger till en framstormande Fabiano som med ett lågt inlägg hittar Borriello ett par meter framför mål. Doni är bra med på avslutet från Marco, men lämnar en retur som Rossi petar in från samma läge som Taddei i första.

Knappt hade domaren hunnit blåsa igång spelet igenom från mittcirkeln innan kvitteringsmålet kom. Inbytte Leon väggspelar med Borriello och hittar lite yta framför Romas backlinje. Utan att tveka bombar han in 2-2 målet stenhårt och lågt vid Doni vänstra stolpe. Serie A’s snabbaste upphämtning (någonsin?) är ett faktum.

Nu var det Romas tur att håll i taktpinnen. Romarna pressade genovesarna och skapade många chanser. Genoa fick det verkligen hett om öronen då både De Rossi och Cicinho testade Rubinho med långskott. Men så, i matchminuten 79, får Roma en hörna från vänster. Hörnan boxas bort av Rubinho, men Genoa lyckas inte rensa bollen längre bort från straffområdet och Roma snappar upp bollen igen. Brighi väggspelar med Perrotta och bryter sig in i straffområdet. Där inne väntar Vucinic som avslutar på passen från Brighi, men Genoa rensar på mållinjen. Efter ett par studsar går bollen till Taddei vid straffområdesgränsen. Borriello, kanske något för het, springer fram för att avvärja brassen men klipper benen på honom istället för att ta bollen. Domaren tvekar inte och ger Roma straff.  Straffläggaren De Rossi gav inte Rubinho en chans i målet och gav därmed Roma en viktig 3-2 seger i Scudetto-striden.

Vad är det man säger? ”Nära skjuter ingen hare”? Hursomhelst, jag tycker att insatsen var klart godkänd av laget. Det känns fel att skylla allt på Borriello, han som på egenhand har givit oss så många segrar. Alla kan göra misstag men detta var trotsallt mycket, mycket onödigt. När dessutom både Sampdoria och Milan vann sina matcher har Genoa 10 poäng upp till Uefacups platserna, det blir en tuff, eller rättare sagt, omöjlig uppgift, eller?