Lagbanner
Inför Genoa - Torino: Vankas målrik tillställning?

Inför Genoa - Torino: Vankas målrik tillställning?

Senast lagen drabbades samman blev det målsnålt, endast två mål noterades på Olimpico i Turin. Ska Torino lyckas få med sig poäng från Marassi kommer det antagligen krävas fler mål än så. Förhoppningsvis blir det en underhållande tillställning med målfyrverkeri på söndag.

Det har passerat drygt fyra månader sedan lagen senast ställdes mot varandra. Månaderna innan matchen i Turin i början av december var tunga för båda lagen med ganska lågmälda resultat. Båda lagens något blygsamma form inför matchen utspelade sig även på planen och gav ett ganska rättvist oavgjort slutresultat i 1-1. Inför omgång 33 ligger lagen avskilda från varandra där hemmalaget Genoa just nu ligger på en stabil övre tabellhalveposition medan gästande Torino knappast kommer ha råd att tappa särskilt många fler poäng, då man i dagsläget endast ligger fem poäng över nedflyttningsstrecket och sju före jumbon Reggina.

Torino
De vinröda från Turin kommer till Marassi med en ganska dålig form från de senaste omgångarna. Senast förlorade man hemma i den viktiga matchen mot Empoli som slåss för att överleva i Serie A. På senare tid har därför även Torino tvingats inse att laget kan dras ner allt djupare i tabellen och när det nu endast skiljer fem poäng mellan Empoli och Torino måste laget börja ta poäng, därför är mötet med Genoa livsviktigt att inte förlora för Novellinos lag.
Formen talar emot gästerna då man förlorat fyra av de senaste fem omgångarna i ligan, inget vidare när man tvingas slåss för nytt kontrakt.

13. Siena 32 8 13 11 34-39 37p
14. Torino 32 6 16 10 32-39 34p
15. Catania 32 7 11 14 28-38 32p
18. Empoli 32 7 8 17 25-45 29p

Genoa
De rödblå från Ligurien har till skillnad från Turinlaget lyckats med en ganska bra säsong, som dock haft många djupa dalar och höga toppar. Spelet har likt resultaten varit ganska blandade och man vet inte alltid vart laget står i kurs. Sedan årsskiftet har det blivit en hel del trepoängare med många mål, detta har gett laget en åttonde plats i ligan som man får medge är en bra placering för en nykomling i Serie A, särskilt när man för tillfället ligger före både Lazio och Palermo. Skulle laget börja tappa poäng nu kan man passeras ganska enkelt av båda ovan nämnda lag, så än kan man inte slappna av om man vill behålla sin fina placering i tabellen.

7. Udinese 32m 14 9 9 43-40 51p
8. Genoa 32 11 9 12 40-46 42p
9. Atalanta 32 10 11 11 46-46 41p
18. Empoli 32 7 8 17 25-45 29p

Genoa kommer förmodligen till spel med skyttekungen Borriello tillsammans med Leon och Sculli på topp. På mitten saknas Paro men ser ändå ganska stabilt ut med Rossi, Fabiano, Milanetto och Juric. I försvarslinjen väntas Criscito, Lucarelli och Konko ta plats, och längst bak återfinns Rubinho.

Formen hos hemmalaget inför matchen är blandad då det senast slutade i förlust mot Roma med 2-3. Dessförinnan hade man lyckats vinna två raka och, trots förlusten, lyckades man få hål på ligatvåan två gånger. Genoa har alla förutsättningar att kunna slå Torino och lär inte ge efter för att Torino ska få ett förnyat kontrakt i ligan. Genoa behöver inte tänka på mer än att hålla konkurrenterna bakom sig för att hålla sin åttonde plats. Man är klara för Serie A 2008/2009, och har visserligen en liten chans att nå ikapp Udinese för att slåss om en Europaplats i och med UEFA cup eller intertoto. För Torinos del är matchen mycket viktig, men som sagt kommer Gasperini knappast avstå från att spela sitt offensiva spel, vilket betyder att näst intill vadsomhelst kan hända på söndag.

Carl Alexander Rosdahl2008-04-12 14:14:00
Author

Fler artiklar om Genoa