Lagbanner
Siena – Genoa 0 – 1: Konko avgjorde på sin gamla hemmaplan
Konko var bäst på plan mot Siena

Siena – Genoa 0 – 1: Konko avgjorde på sin gamla hemmaplan

Genoa tog tre viktiga poäng i ingenmansland och en skön revansch mot Siena för den bedrövliga förlusten på Marassi.

Genoa fortsätter att rada upp poängen och denna gång var det Siena som fick känna sig besegrade. Genoa kom till matchen med ett stort frågetecken hur man skulle sätta upp sitt inre mittfält. Men det blev ändå som de flesta trodde, nämligen Konko och Juric som fick chansen från start.

Genoa ställde upp med (3-4-3):

                       Rubinho

         Bovo, De Rosa, Criscito

      Rossi, Konko, Juric, Danilo

          Leon, Borriello, Sculli


Matchen startade med två Siena chanser inför 4000 tillresta Genoa tifosis. Först var det Loria som testade Rubinho sen samarbetade de båda Genoa spelarna Coppola och Forestieri men Coppola sköt utanför. Genoa behövde bara en chans för att göra mål och det var den gamla Siena spelaren Konko som snyggt nätade då han tog med sig bollen med bröstet för att senare skjuta på halvvolley in bollen lågt och otagbart bakom Manninger. Han vägrade fira målet för att visa respekt för sina gamla fans. Konko är ryktenas man just nu och han kopplas ihop med en 8 milj euro flytt till Inter i sommar. Gasperini gick ut och dementerade detta i veckan då han tyckte att 8 milj euro inte räcker långt för att få Konko.

Det dröjde inte länge efter målet förens Maccarone var på väg helt fri mot Rubinho men De Rosa kom ivägen och De Rosa hade spelat färdigt för dagen. Genoa spelade alltså med 10 man 60 minuter.

Genoa försvarade sin ledning bra i andra halvlek och det var egentligen aldrig riktigt farligt framför Rubinho. Både Konko och Bovo hade bra lägen att utöka ledningen. Men det var ändå Siena som förde spelet. Sienas bästa chans var Maccarone, som denna gång inte stoppades av De Rosa och fick ett friläge mot Rubinho, som lyckades göra en snygg enhandsparad.

Tre sköna poäng för Genoa.

GRADINATANORD2008-04-20 20:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa