Lagbanner
Officiellt: Palladino till Genoa
Palladino klar för Genoa!

Officiellt: Palladino till Genoa

Äntligen blev “Palla” en Genoaspelare. En meriterande värvning av Genoas karakteristiska president Enrico Preziosi. Palladino anses fortfarande vara en stor talang och med en stor utvecklingspotential och som även har två landskamper på meritlistan.

Preziosi har tidigare gått ut och lovat stora nyförvärv och tidigare har han gjort klart med Modesto, Gasbarroni, Di Gennaro, Ghezzal, Polenta, Biava, Bocchetti och Vanden Borre. Nu ansluter ett betydligt mera namnkunnigt namn till den skaran nämligen Raffaele Palladino från Juvenetus i ett delägarskap. Preziosi pratade till radiokanalen "Radio Kiss Kiss" i eftermiddag: "En överenskommelse är redan klar. Han är vår spelare och vi är glada för det är en viktig spelare för oss". Inga siffror har ännu blivit offentliga men tidigare har 5,5 milj för delägarskapet nämts. Imorgon ska Palladino genomgå den regelbundna läkarundersökning men det ska inte vara något hinder för affären.
  
Palladino är 24 år och spelade regelbundet i Juventus under deras Serie B säsong och var då mycket bra. I år har han fått mindre speltid och när han väl fått spela har det varit på positioner som inte passar "Palla" så bra. Han spelar helst som forward eller högerytterforward men har mest spelat som vänsterforward trots att han är högerfotad. I Genoa är tanken att han ska spela som ytterforward på någon kant samt vara ett komplement till Figueroa som central forward.

Genoa börjar likna en ”Juventuskoloni” då man har väldigt många spelare som har förflutet i Juventus. Spelare som Konko (nu i Sevilla), Gasbarroni, Milanetto, Criscito, Paro, Di Vaio, Sculli och nu Palladino har alla spelat i La Vecchia Signora. Även Genoas tränare Gian Piero Gasperini har varit i Juventus som ungdomstränare under många år. Lagen har väldigt goda relationer och trots att flera andra lag kom med anbud (bl.a Sampdoria och Napoli) var det egentligen bara Genoa som var aktuellt. Napolis bud var på 12 milj euro för Palladino men inte ens det rubbade lagens kärlek till varandra. Napolis sportchef Marino blev irriterad och tyckte lagen har någon slags pakt. Vi får hoppas vänskapen håller i sig för det kan vara mycket viktigt för ett lag i Genoas storlek att ha bra relationer till Italiens stolthet Juventus.

Palladino har även kallats den nya Del Piero och vi får verkligen hoppas att han kan blomma ut i Genoa som är en gynnsam klubb att utvecklas i då man spelar en offensiv fotboll. Man har även en mycket psykologisk och kompetent tränare i Gasperini som gillar att släppa fram unga spelare. Det var bl.a. Gasperini som omförhandlade Palla från mittfältare till forward i Juventus ungdomslag vilket visade sig vara ett genidrag.

Grazie Preziosi

GRADINATANORD2008-06-24 18:23:00
Author

Fler artiklar om Genoa