Lagbanner
Genoaspelare tog Azzurrini U-19 till EM final
Forestieri mot nya titlar?

Genoaspelare tog Azzurrini U-19 till EM final

Fernando Forestieris mål blev avgörande mot Ungern i semifinalen och nu väntar Tyskland i finalen för Francesco Roccas pojkar.

Genoa har satsat ungt de senaste åren och nu börjar det ge resultat då man har med tre spelare med i U -19 landslaget i som spelar EM slutspel i Tjeckien och tre spelare med till OS tuneringen i Peking. Spelarna i U-19 landslaget är Umberto Eusepi, Fernando Forestieri och Silvano Raggio Garibaldi. De två sistnämda var de som avgjorde dagens semifinal mot Ungern då Forestieri sköt 1-0 till Italien i den 65:e minuten på assist från sin klubbkompis Raggio Garibaldi, som var arkitekten då han spelade Forestieri fri, som med ett lågt skott ur snäv vinkel sköt segern till italien.

Matchen i sig var mycket jämn och Ungern hade bland annat ett stolpskott i slutet av matchen. Italien är nu i final, den första sedan 2003 och där möter man Tyskland som slog ut värdlandet Tjekien i sin semifinal med 2-1.

Alla de här tre spelarna var med i det lag som spelade hem "Tornei di Viareggio" förra året för första gången för Genoa. Och det var Forestieri som utsågs till tuneringens bästa spelare flera år yngre än sina motspelare. Han är även i år ett år tillgodo då han endast är 18 år gamal och född år 1990. Han spelade nästan ensam hem titeln till Genoa då och nu är han på väg att spela hem EM-guldet till Italien. Han ångrar nog inte sitt val att spela i Azzurrini idag, då han länge funderade på vilket land som han skulle representera, Italien eller Argentina.

Genoa har en mycket ljus framtid!

GRADINATANORD2008-07-23 23:36:00
Author

Fler artiklar om Genoa