Lagbanner
Grekiskt supertalang klar för Genoa
Sokratis Papastathopoulos sista match för AEK Aten mot just sitt nya lag Genoa.

Grekiskt supertalang klar för Genoa

Nu är det äntligen klart. Den Grekiska supertalangen och i vissa ögon underbarnet Sokratis Papastathopoulos har skrivit på ett femårskontrakt med Genoa.

Klockan 21.30 ikväll skrev "Papa" på ett avtal som binder honom till Genoa i fem år. Papa är född 9 Juni 1988 och är endast 20 år gamal men har ändå hunnit med väldigt mycket. Han har spelat i UEFA-Cupen mot bl.a. Fiorentina. Han har spelat i det Grekiska A-landslaget och är lagkapten i U-21 landslaget. Han anses vara en av de största Grekiska talangerna som man fått fram under de senaste decenierna. 

Detta är Rino Foschis första värvning i Genoa och Papa förväntas till Genoa på onsdag för den medicinska undersökningen. Det är alltså inte 100% officiellt klart, men det är endast den undersökningen som saknas. Genoa och AEK är överens och Genoa har varit överens med spelaren i över en vecka. AEK Aten bekräftar övergången på sin hemsida.

Sokratis Papastathopoulos är en elegant, stor och fysisk försvarare och en sann ledare. Han är en evighetsmaskin och ger aldrig upp i duellspelet. Han läser spelet bra, är snabb och är även bra med boll. En perfekt spelare att bygga upp sitt lag på trots sin unga ålder. Han har varit given i AEK Aten förra året och gått från klarhet till klarhet. Han var även ytterst nära att komma med i EM-truppen men var sista spelaren som fick lämna truppen. Vissa jämför honom med den föredetta Arsenal backen Tony Adams i sin spelstil. Här är en liten youtube video på "Papa" och där kan man se lite av hans kvalitter. Videon ser du HÄR. 

Hela den har övergången har varit en liten såpopera från första början. Först accepterades Genoas bud och allt verkade klart. Sedan kom Ajax med ett sent bud som AEK ville ta ställning till. Man nekade dock det och det var öppen gata igen för Genoa. Då lade Inter i sig i affären och ville köpa halva spelaren tillsammans med Genoa, samma upplägg som med den unga försvararen Felice Natalino. Men efter all turbulens är nu Genoa ensam ägare av spelaren av en kostnad runt 3,7 milj euro.

I och med Papas ankomst ser Genoas försvarsframtid sjukt lovande ut med stortalanger som Troest, Papastatophoulos, Criscito, Ranocchia, Natalino, Potenza, Bocchetti och Polenta i sitt spelarstall. Nu behöver man bara någon rutinerad herre som kan styra alla dessa unga talanger, Dainelli?

Genoa mot en ljus framtid!

GRADINATANORD2008-08-02 00:34:00
Author

Fler artiklar om Genoa