Lagbanner
Officiellt: Ferrari skrev på
Ferrari valde Genoa!

Officiellt: Ferrari skrev på

Det har varit på gång ett tag och nu har Matteo Ferrari skrivit på för Genoa. Han nekade till betydligt mer pengar i utlandet för att få spela för Genoa igen.

Det var så gott som klart igår, allt som saknades var spelarens underskrivt och den kom idag i Villa Rostan (Genoas huvudkontor) i Genova. Enligt tidningen Il Secolo XIX har Ferrari (28 år) skrivit på ett treårskontrakt värt runt 1 milj euro per säsong. Alltså nästan 1 miljon euro mindre än vad han enligt Romaredaktionen blev erbjuden för en förläggning i Roma. Ferrari vill spela regelbundet, och inte vara en utfyllnadsspelare. I Genoa är det tänkt att han ska dirigera och styra Genoas unga och orutinerade försvar från hans centrala position i trebackslinjen. Han har uppvaktats av väldigt många klubbar ute i Europa, men alla har fått ett nej tack trots betydligt attraktivare lönekuvert. Ferrari vill spela i Serie A och han var länge aktuell både för Inter, Sampdoria och Fiorentina men valde alltså Genoa dit han kommer gratis då han står utan kontrakt.

Ferrari spelade redan säsongen 97-98 i rossoblu utlånad från Inter. Men hans bästa tid hitills som fotbollsspelare har nog varit under hans tid i Parma då han var mycket bra och tongivande. Han värvades till Roma efter sina succé säsonger Parma. I Roma har det gått trögre, mycket för att han inte fått spela regelbundet utan alltid fått vara en spelare att kasta in när andra har varit avstängda eller skadade vilket han har gjort mycket bra. Men han har ändå varit så dominant i sina lag att han fått hitills spela 11 matcher för Gli Azzurri.

Vi hälsar Ferrari välkommen och i och med denna värvning har Genoa stängt marknaden för sitt försvar d.v.s ingen Dainelli.

GRADINATANORD2008-08-06 16:48:00
Author

Fler artiklar om Genoa