Lagbanner
Catania mot Genoa - Syd mot Norr
Kan Olivera (mitten) hitta nätet igen mot Catania?

Catania mot Genoa - Syd mot Norr

En ny höst, en ny säsong och en ny match. Serie A är äntligen tillbaka och det är dags för Genoa att påbörja striden om de totalt 114 poängen som finns att ta. Det första hindret på vägen blir förra årets semifinalister i Coppa Italia, som dessutom säkrade nytt kontrakt så sent som i sista omgången efter en hjälteinsats mot titeljagande Roma. Det är självklart inga mindre än Catania som bjuder på motståndet i eftermiddag.

Dagens match är extremt viktig för att få en bra start på säsongen. Frågan är bara om Genoa kan knäcka nöten Catania. Båda lagen har redan hunnit spela sina första matcher i Coppa Italia och bägge lagen gick ut som segrare. Genoa vann mot Mantova och Catania slog ut nedflyttade Parma på övertid. Förra säsongens möten mellan lagen var ganska jämna. Det första mötet slutade 0-0 på Sicilien och det andra slutade 2-1 till Genoa. Spelbolaget bet365 tror däremot att Catania har större chanser att lägga beslag på de tre poängen (2,4 i odds för Catania-seger och 3,2 för Genoa-seger). Helt klart väntar det en mycket oviss match på Sicilien.

Skador, avstängningar och en hel drös med nyförvärv som väntar på att debutera kommer att leda till en hel del nya ansikten i startelvan. I en förväntad 3-4-3 uppställning med Rubinho i mål kommer nyförvärven Ferrari och Biava att ta plats i backlinjen tillsammans med Criscito. På mittfältet spelar nyförvärven Mesto och Modesto på varsin kant medan innermittfältet spelas av Rossi och Juric. I anfallet kan Gasperini komma att välja ställa upp med tre nya spelare, nämligen Olivera, Gasbarroni och Palladino. Nyförvärvet och förre Juvespelaren Olivera gjorde två mål i senaste Coppa Italia-matchen mot Mantova och är förmodligen den anfallare av dessa tre som vi med störst chans ser från start i eftermiddag.

Vad gäller Catania finns det ett par spelare som jag tycker att man borde hålla ögonen. Den första är Ledesma. Den argentinska mittfältaren hämtad från Boca Juniors har ett mycket tungt skott och en ständig fara på fasta situationer. Den andra spelaren är den nya rumänen Nicolae Dică från Steua Bucarest. Dică har ett målfacit på 54 fullträffar på 125 matcher i Steua samt 9 mål på 21 matcher i landslaget. Detta verkar vara en riktig klasspelare som Catania har knytit till sig och är defintivt en spelare som Rubinho bör se upp för!

Forza Grifoni!

Emil Carlström2008-08-31 11:50:00
Author

Fler artiklar om Genoa