Lagbanner
Genoa förlorade jämn öppningsmatch
Gasperini är nog inte helt nöjd efter förlusten mot Catania

Genoa förlorade jämn öppningsmatch

Gasperinis Genoa, med fem nyförvärv i startelvan, blev helt utan poäng efter nittio spelade minuter mot Walter Zengas Catania. Ett mål från Mascara efter en timmas spel kom att avgöra matchen.

Genoa ställde inte upp som väntat med en 3-4-3 uppställning utan Gasperini föredrog en mer defensiv 4-3-3 uppställning. I backlinjen fick Biava och Ferrari spela mittlås medan 19-årige Vanden Borre och Criscito tog hand om ytterbacksplatserna. Mittfältsrollerna delades ut till Modesto, Rossi och Juric. Längst fram gavs förre Parma-spelaren Gasbarroni chansen tillsammans med Olivera och Sculli. Palladino började på bänken och fick därmed vänta på sin debut i Serie A för Genoa.

Den första farliga chansen i matchen skapades av Rumänen Dica. På en frispark tvingade han Rubinho till en svår räddning vid första stolpen. På den efterföljande hörnan lyckades Catanias Silvestri stöta in bollen i mål, dock använde han oschyssta medel vilket uppmärksammades av huvuddomaren och målet dömdes bort.

Genoa fick ett par vassa chanser innan halvtid. Sculli var framme på en hörna men bollen skarvades utanför. Därefter kom ett ganska snyggt anfall med alla tre anfallarna iblandade. Sculli bryter fram, svårt trängd av två Catania-spelare, och lyckas passa fram till Olivera med ryggen mot mål. Den förre Juve-spelaren lämnar över till Gasbarroni som vinner lite mark med ett par dribblingar innan han skjuter ett bra skott mot första stolpen som tippas ut till hörna. Direkt efter halvtid får Olivera ett gyllene läge att ge oss ledningen när han blir frispelad av Silvestri, men det hela slutar med en hörna för Genoa.

När klockan närmar sig 60 minuter byts Gasbarroni ut av Gasperini som ger Palladino chansen att ge Genoa tre poäng. Men det hinner inte gå mer än en minut innan Catania är i ledning. Anfallaren Martinez lämnas helt ensam i utkanten av straffområdet och spelar in bollen framför mål där det blir lite tumult innan Mascara slutligen kan skjuta i öppet mål.

Genoa får en sista bra chans då Olivera söker avslut i straffområdet och hittar en framstormande Juric som går på avslut, men bollen täcks av uppoffrande Catania-försvarare.

De tre poängen stannade på Sicilien men det var en mycket jämn drabbning. Idag var det dessvärre Catania som hade flytet med sig. Gasperini får helt enkelt konstatera att han har en hel del arbete kvar att göra inför nästa match, då tar man nämligen emot Ronaldinho och hemvändaren Schevchenko hemma i Genua. En pinne kanske?

Emil Carlström2008-09-01 10:38:00
Author

Fler artiklar om Genoa