Lagbanner
OFFICIELLT: Diego "Il Principe" Milito klar för Genoa *UPPDATERAD*

OFFICIELLT: Diego "Il Principe" Milito klar för Genoa *UPPDATERAD*

En chockvärvning är på väg att ske som ingen trodde var möjlig. Genoas egna lilla favoritstriker Diego Milito är på väg tillbaka till sin älskade klubb.

Vilken chock ifall 29 åriga Milito skulle bli klar för Genoa under kvällen. Enligt flera medier är Milito överens med Genoa och det enda som saknas är några små detaljer mellan honom och Zaragoza.  Milito spelade från januari 2004 till juni 2005 i Genoa och mäktade på denna korta tid med 33 mål på 59 matcher och spelade upp i rossoblù  i Serie A (som senare blev Serie C). Han har under sin tid i Zaragoza gjort 51 mål på 108 matcher och legat i toppen av den spanska skytteligan varje säsong. Milito har även  spelat 14 landskamper för Argentina.

Affären enligt tidningen Il Secolo XIX är ett års lån värt 4 milj euro med förköpsrätt på 8 milj euro. Zaragoza har dock en möjlighet ifall man går upp direkt till La liga att ta hem spelaren för en kostnad för 2 milj euro. Hur som helst en stor affär för Genoa. Milito har tidigare vägrat att gå till Tottenham som senare istället köpte ryssen Roman Pavlyuchenko. 

Andra rykten under eftermiddagen:

Genoa har sålt talangen och Milan delägda Di Gennaro till Reggina.  

Genoa verkar också vara överens med Davide Brivio (20) från Vicenza. 

Man ligger även i förhandligar med Palermo om Figueroa. Bosko Jankovic kan ingå i dealen.

Vi återkommer när någon har blivit offentligt

EXTRA 19:10: Genoas hemsida ligger för närvarande nere för att "nya nyheter" ska uppdateras.

EXTRA 19:37: Nya uppgifter verkar det som Genoa köper Milito rakt av för 8 miljoner euro samt att ett treårskontrakt ska vara påskrivet. Hemsidan ligger fortfarande nere och på Zaragozas hemsida står det inget, så ännu är det inte officiellt.

EXTRA 20:50: Enligt flera källor han inte Genoa skicka över alla papper i tid för att övergången skulle bli officiell. Det var Fabrizio Preziosi, Enricos son som skulle skriva på övergångs dokumentet och sedan faxa detta tillbaka, men det blev någon minut för sent  och vad som händer nu vet ingen. Övergången kan ändå bli gilltig ifall det har uppkommit att man har haft tekniska problem eller dyligt. Ifall inte, ett stort fiasko för den unga och orutinerade presidentsonen Preziosi. Vart var Foschi?

EXTRA 21:06: Nu verkar han klar igen för enligt Tutto Mercato Web så var det bara ett tillägg på den tidigare dealen som hade skickats in efter kl 19:00. Alltså verkar affären gå igenom! Vilken såpa! Jag är helt svettig! 

Notera att ännu står det inget på Genoas hemsida, men de är kända för att vara sena med nyheter.

EXTRA 22:40: Äntligen kan vi bekräfta att värvningen är officiell då Lega Calcio har registrerat värvningen. Exakta detaljer ifall det är låne versionen eller ett fast köp är i skrivande stund oklart. Men mycket tyder på att han är köpt. Uppgifterna om att transfern var ogiltig är förstålig då man i efterhand vet om att sekunderna var på Genoas sida. Allt berodde på Zaragoza som hade fått ett bud på Milito tidigare under kvällen från Tottenham. Preziosi det budet höjde med 2 milj euro. Zaragoza väntade och väntade på ett motbud från Tottenham men det kom aldrig. I sista sekund så kunde Genoa faxa över övergångspappren till Lega Calcio och då bara första sidan hade kommit fram innan klockan slog 19.00 så spekulerades det i ifall dealen skulle annuleras. Men Lega Calcio godkände affären och övriga papper rasslade in efter sjuslaget. Vilken pers. Välkommen hem MIlito!  

Nu har det blit offentligt exakt var Milito kostar Genoa. Först hade man ett bud på 8 milj euro, men som Preziosi fick höjja för att ha det högsta budet före Tottenham. Det budet var på 10+2 milj milj euro, varav en bonus är på 1 milj euro ifall Milito gör mer än 18 mål i ligan och ytterligare en miljon ifall Genoa når UEFA-cupen. Enligt de uppgifter jag har så kommer Milito krossa Genoas lönetak med en årslön på 2,4 miljoner per säsong under tre år. Det är t.ex långt över Fiorentinas lönetak.

Men det som gjorde att Milito hamnade i Genoa istället för i storlag som REAL, Barcelona eller Tottenham o.s.v. var Milito själv. Han vägrade att bli såld till något annat lag än till Genoa. "Jag ska bara till Genoa" ska Milito sagt till Zaragozas ordförande. Skönt att alla spelare inte går dit pengarna finns utan att man följer sitt hjärta. Milito är nog väldigt ensam om detta fenomen i fotbollsvärlden för tillfället.

TACK PREZIOSI

TACK MILITO

TACK PASTORELLO

GRADINATANORD2008-09-02 15:11:00
Author

Fler artiklar om Genoa