Lagbanner
Inför Genoa – Milan: ”Jag ska ta hand om Ronaldinho”
Ferrari ska ta hand om Ronaldinho

Inför Genoa – Milan: ”Jag ska ta hand om Ronaldinho”

Genoa mötte även förra året Milan i sin hemmapremiär. Den matchen var Genoa ett eller två nummer för små. I år kommer det bli betydligt svårare för Milan att åka hem med alla tre poängen till Milano, inför över 30 000 på läktarna.

För Genoa står mycket på spel. Det är nu man ska visa vad man går för efter förlusten i första omgången inför ett näst intill fullsatt och förväntansfullt Marassi. Diego Militos övergångspapper kom på fredagskvällen från Spanien och Milito är klar för spel. Det har varit Militomania i Genoa under veckan och det gamla rekordet (23 125) från 91-92 i antalet sålda säsongskort är inom räckhåll. Det väntas över 30 000 till Marassi trots att Milans tifosis får stanna hemma p.g.a knivhuggningen av Genoa supportern Vincenzo Spagnolo utanför Marassi 1995.

Gasperini säger inför matchen att hans lag måste prestera 100% för att lyckas rubba favoriterna från Milano. Gasperini är känd för sina egendomliga laguttagningar och med detta i åtanke så är det en omöjlighet att ta ut en trovärdig startelva. Men så kan han kan tänkas ställa upp (3-4-3): 

                            Rubinho

             Potenza, Ferrari, Criscito

      Rossi, Milanetto, Juric, Modesto

          Gasbaronni, Milito, Sculli


Personligen skulle jag vilja ha in Palladino istället för Sculli, och det kan mycket väl bli så. Men det mesta talar att den taktiska skickliga Sculli får ännu en chans. Gasperini har ett stort förtroende för den gamla talangen. Potenza är även ett osäkert kort då han har varit småskadad i veckan.

Jag blir helt svettig när man tänker på vilka spelare Ancelotti har till sitt förfogande. Men som tur är brukar han ha en väldigt defensiv inställning vilket jag är glad för. Så någon storstjärna får antagligen börja på bänken. Även Genoabekante Borriello ska vara redo för spel, men lär inte få starta matchen. Milan har inte imponerat. Först förlust i premiären hemma på San Siro mot Bologna. Sen förlust mot Lugano i en träningsmatch. Förlust mot Genoa så är laget redan i en minikris. Det samma gäller för Genoa och ett oavgjort eller en vinst är mycket viktigt för självförtroendet för fortsättningen av serien.

Ferrari säger att han ska ta hand om Ronaldinho. Gasperini lovar mål och att matchen aldrig kommer sluta 0 – 0. Kan bli en mycket intressant drabbning. Jag ska bänka mig framför en 42 tummare och förhoppningsvis få njuta av den fotboll man blev bortskämd med förra säsongen på Marassi när Genoa spelade. 

NOI SIAMO GENOA

TV: Canal+ Sport2 och Bet365
Tid: 15:00 

Källor: Channel4.com, goal.com, Il Secolo XIX

GRADINATANORD2008-09-13 06:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa